A blokklánc az egy olyan… izé…

spot_img

Legyünk őszinték, a Bitcoin és a blokklánc technológia még mindig relatív újdonságnak számít. Köszönhetően viszont a tavaly év végi árfolyam robbanásának, már elég sokan – sőt, megkockáztatom, a többség már hallott a Bitcoin nevű dologról, egy kis részük pedig a blokklánc szót is hallotta már vagy látta leírva.

Biztos vagyok benne, hogy az olvasó is tisztában van a blokklánccal és a Bitcoin alapvetéseivel és egy Kripto Akadémia cikkbe sem törik bele a foga. Ha ez még sincs így, akkor irány a KriptoSuli.

Mivel jómagam nagyon sokat foglalkozom a témával, ismerkedéskor, rokonok, ismerősök és barátok társaságában is gyakran előkerül a Bitcoin és a blokklánc témája. Gyakran találkozom a kérdéssel: mi is ez a blokklánc tulajdonképpen?

Ilyenkor szoktam előrántani három szavas, hasonló esetekre tartalékolt definíciómat és a reakció alapján próbálom felmérni, hogy az illető szemében izgalmasnak, csodabogárnak, szakbarbárnak vagy szektásnak tűnök-e és ez alapján fűzöm tovább a beszélgetést.

Szándékosan nem árulom el a saját rövid definíciómat, helyette versenyre hívom a Kripto Akadémia olvasóit: írd le nekünk kommentbe a legrövidebb és legegyszerűbb definíciót, amit csak ki tudsz találni a Bitcoinról és/vagy a blokkláncról.

Örök dicsőséget nyer az, aki HARD MODE-ban ad megfelelő választ és négy, vagy annál kevesebb szóval képes leírni, hogy mi az a blokklánc vagy, hogy mi az a Bitcoin.

Ha épp nincs kedved agyalni, azokat a kommenteket is várjuk, amik a következőt ecsetelik: hogy szoktad elmagyarázni társaságban, hogy mi is az a blokklánc és a mi az a Bitcoin?

A legjobb Bitcoin és a legjobb blokklánc definíció írója előtt a szerző személyesen emeli meg a kalapját és hívja meg egy-egy sörre a következő Kripto Akadémia közönségtalálkozó alkalmával.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img