Ha Pozsonyba tévednél a jövő héten…

spot_img

…akkor nézz be a jól ismert pozsonyi vár falain belül megrendezésre kerülő Blockwalks nemzetközi blokklánc konferenciára. Már ha nem tántorít el a 160.000 Ft-os jegyár.

A jövő hét szerdán zajló esemény magas jegyárait némiképp indokolja a prominens helyszín, a nemzetközi szakértő brigád, és a tény, hogy a szlovák miniszterelnökség és az Európai Bizottság égisze alatt valósul meg a rendezvény.

Az esemény fő profilja éppen a “blockchain in public”, vagyis, hogy a blokklánc miképpen járulhat hozzá a civil- és állami szféra hatékonyabbá tételéhez. A konferencia kifejezett célja az, hogy közelebb hozza a közigazgatást és a blokklánc szakértőit. Az előadások témája és a meghívottak személyei is ezek fényében alakultak.

Az egynapos rendezvénynek az alaphangot Nick Szabo fogja megadni, akit novemberben B-Day 2.0 is vendégül lát Budapesten. Az ő előadása az okos szerződésekről és a pénz történetéről fog szólni.

Az előadások közül a konferencia profiljánál maradva kiemelünk néhányat:

  • Max Kaye, az ausztrál SecureVote alapítója arról beszél, hogy miképp hat majd egymásra az állam, a közigazgatás és a blokklánc a következő két évtizedben.
  • A svéd Henrik Helte hazai példából merítve foglalja össze a földhivatali jegyzékek, tulajdoni lapok blokklánc alapú tárolásáról és az ingatlan adásvételek rögzítéséről szerzett tapasztalatait.
  • Leonardo Gammar, a svájci Agora alapítója azt ecseteli majd, hogy milyen lehetőségek és korlátok állnak a blokklánc alapú szavazás előtt.
  • Országh Örs, a magyar Blockchain Competence Center vezérigazgató-helyettese a kedvező magyarországi szabályozási trendekről fog beszélni.

A többi előadás is főleg a szabályozással vagy a közigazgatási felhasználással áll kapcsolatban. Az előadók és a témák teljes listájáért erre tessék.

Az esemény végén kiosztják az ún. Moonwalk Awardot, amivel azt a vállalatot jutalmazzák, amelyik a közoktatás, a közigazgatás, az egészségügy, az ellátási láncok vagy épp a szavazás terén hozott újat a blokklánc technológiát használva.

Blockwalks

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img