A legalacsonyabb piaci forgalom 13 hónapja

spot_img

Több, mint két hete érlelődik a vihar előtti csend. A vásárlók és eladók kivárnak, a piac a következő időszakot meghatározó mozgásra vár. Az altcoinok is meglepően passzívak: Kriptoföldén nagyon ritka, hogy 7,8%-os emelkedéssel a Top100 legnagyobb nyertesei közé lehet kerülni.

A coin360.io vizualizációja az utóbbi 24 óra mozgásairól

A mainstream médiában a szélsőséges árfolyammozgásairól híres BTC kevesebb, mint 0.1% mozgást produkált 24 óra alatt, ilyenre jelen sorok szerzője nem is nagyon emlékszik az utóbbi, lassan két évből.

A grafikon alatti területen a napi forgalmat mutatják az oszlopok. Most hétvégén már kirívóan alacsony napi forgalmat láttunk például a BitFinex tőzsdén

Az alacsony forgalom ne tévesszen meg senkit, nem azt jelenti, hogy kereskedők, spekulánsok és Moonlambo-hívők letették volna a lantot. Pusztán mindenki arra kíváncsi, hogy felfelé törünk-e ki a korábbi csökkenő csúcsok alkotta trendből, vagy lefele esik el az év eleje óta épülő háromszög. A két forgatókönyvről többször volt szó, és valószínűségüket az 50%-on túl inkább meg sem próbáljuk megtippelni. Valamelyik irány azonban győzni fog, a piac pedig ugrani fog a lehetőségre.

Van stratégiád?

A Kripto Akadémia bejegyzéseiben és az ingyenes Kriptosuliban is sokszor előkerül a stratégia fontossága. Terveztél még vásárolni? Ha 6000$ alá törik eladnál, hogy lejjebb visszavedd? Kis mennyiségekkel átlagolva építed a pozícióid a számodra értékes projektekben?

Itt az idő, hogy döntést hozz, hogy hogyan fogsz viselkedni egy erős zuhanás vagy erős emelkedés során. Ha ezt nem gondolod végig, lehet, hogy egy érzelmi impulzus hatására olyat cselekedsz, amit aztán a pénztárcád fog bánni.

Mit csinálsz, ha elesik 6000, majd az idei alj is 5700$ környékén, és nem látszik, hogy erős visszapattanás indulna?
Mit csinálsz, ha 6000-re esik az árfolyam, de nem törik le?
Mit csinálsz, ha erős napi gyertyával áttörik az év eleje óta épülő csökkenő trendvonal felfelé?
Mit csinálsz, ha egy nap alatt hirtelen 20% pluszban találod magad? És ha másnap újabb 20% szalad fel?
Lefelé mekkora esést tartasz még elképzelhetőnek? Felfelé mekkora emelkedésben reménykedsz a következő hónapokra?
Vannak célszámaid a 2025-ös 1.000.000$-n kívül? /sarcasm

Persze a HODL is stratégia, sokak szerint a legstresszmentesebb stratégia. Azok, akik átélték 2017 decemberének végét, azok tudják, hogy felfelé nem eladni hasonlóan idegölő, mint ugyanez lefelé. Stresszmentes stratégia helyett inkább fizetős önismereti kurzusnak jellemezhetjük az árfolyamok hosszútávú tartás közbeni folyamatos figyelését.

Te felkészültél a tűzijátékra?

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img