Ilyenek is történtek a héten

spot_img

Az alábbiakban néhány rövidhírt közlünk a közelmúltból, amik említésre igen, de önálló cikkre már nem lettek méltóak. Lássuk.

Egy Donald Mulders nevű srácnak sikerült megalkotnia az első Bitcoin Cash blokkláncon tárolt weboldalt. A Bitdb 2.0 nevű platform inspirálta Mulderst, ez ugyanis a tranzakciókat csomagolja olvasható fájlokba. Hatvan sornyi HTML kód és egy egyszerű, snake játékos javascript alkalmazás került a weboldalra, ami ezen a linken megtekinthető. Akit a technikai részletek is érdekelnek, annak ezt a linket ajánlom.

***

A Chainalysis szállította a hírt, miszerint Jed McCaleb, a Ripple egyik alapítója tagja folyamatosan, egyre gyorsuló ütemben adja el saját XRP kriptopénzeit. McCaleb az XRP legnagyobb birtokosai közé tartozik, volt idő, amikor 5,3 milliárd tokent tárolt a tárcáiban. Két éve hagyta el a vállalatot, ekkor kezdte a piacra önteni tokenjeit. Többször is előfordult, hogy a napi kereskedési volumen 30%-át adták az ő tokenjei.

A Wall Street Journal felhívta a figyelmet arra, hogy a hagyományos piacokon az ilyen mértékű dumpolás tiltott, valamint a korai szakaszban lévő kriptós vállalatoknak ezzel a problémával számolniuk kell, hiszen az egész ökoszisztéma állapotát fenyegetheti egy kiábrándult vagy épp kikesselő régi tag.

***

Ha már szóba került a Wall Street Journal: kiderült, hogy a világ egyik legnevesebb gazdasági lapjának volt egy saját kriptopénze. A múlt idő azért indokolt, mert rövid idő múlva lekapcsolták a projektet, a WSJ tokenből mindössze 150 darab létezik ma, amit egy konferencia alkalmával osztottak szét.

A tokent azért hozták létre, hogy az újságírói csapat jobban belelásson a blokkláncok és a kriptopiac működésébe. Állítólag rengetegen láttak benne potenciált és kicsit megszaladt velük a ló: az újságírás finanszírozásának teljes átalakításáról kezdtek beszélni. Egy japán fejlesztőcéggel is együttműködtek, megegyeztek arról, hogy 8,4 milliárd coin fog kikerülni. Ebből kettő került piacra, mielőtt a lap etikai biztosa lekapcsolta az egészet: „Nem a kripto üzletben utazunk, mi csak tájékoztatunk róla, elmagyarázzuk, azért vagyunk itt. A bankokról is írunk, de nem fogunk saját bankot alapítani.” – mondta Neil Lipschitz.

***

Végezetül pedig egy klipet ajánlok az olvasók figyelmébe, ez pedig Soulja Boy-tól a Bitcoin c. szám. Igen. Jöhetnek a vélemények.

https://www.youtube.com/watch?v=549MoXf3-zA

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img