Fejtsd meg ezt a rejtvényt és 310 bitcoin üti a markod

spot_img

Egy egészen különös honlapra akadt a Kripto Akadémia szerkesztősége. A bitcoinchallenge.codes nevű oldal, ill. annak készítője azt állítja magáról, hogy saját tárcájában található 310 darab Bitcoin, amihez a hozzáférést – aki kapja marja alapon, egy rejtvénybe rejtette el.

A rejtvény maga pedig egyetlen kép. Ezen a linken keresztül eléred a teljes méretben. Ráadásul a képen nem egy, hanem egyenesen négy tárca hozzáférése van elrejtve. Ebből kettőt már sikerült megfejteni, 0,1 ill. 0,2 BTC értékben. Egy megoldatlan harmadikban található még 0,31 BTC és a 310 bitcoinos főnyeremény is gazdára vár.

Valaki egy videóban már megmutatta, hogy milyen úton indult el. Informatika tudás szükséges:

A rejtvény készítője elmondta, hogy ő egy early adopter volt és rengeteg bitcoint bányászott, ami már megváltoztatta az életét. A 310 darab bitcoin airdropokból jött össze még a hőskorban és úgy döntött, hogy kikesselés helyett egy arra rátermett személyt tesz boldoggá inkább.

A rejtvényt hat napja posztolták redditre, a rákövetkező napokban a két kisebb walletet már megtalálták és kiürítették. Még nem késő beszállni, ajánljuk a honlapot és reddit threadet, ahonnan megtehetjük az első lépéseket – már ha értjük, hogy miről beszélnek.

 

Introducing the 310 BTC Bitcoin Challenge from Bitcoin

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img