SegWit-tel végezték a fizetések felét

spot_img

Tegnap ért el a Bitcoin hálózata oda, hogy a napi fizetések 50%-át a SegWit fejlesztéssel végezték. A SegWit-nek ez eddigi legmagasabb részesedése. Mindez jól kivehető a transactionfee.info alábbi grafikonján:

A SegWit – azaz Segregated Witness, volt a Lightning Network implementálásának első lépése. A Bitcoin hálózat gyorsaságát és skálázhatóság megoldani hivatott fejlesztés lényege abban áll, hogy a bitcoin blokkokban több helyet képes biztosítani a tranzakciók listájának azzal, hogy különválasztja a hitelesítést és a tranzakciók listázását.

A bitcoin hálózatban 10 percenként jönnek létre a blokkok, amik 1MB-os nagyságúak. Ezeknek a blokkolnak megközelítőleg a 65%-át a digitális aláírás foglalta el. A SegWit lehetővé tette, hogy a digitális aláírások kikerüljenek a blokkokból, ahol így nagyobb hely maradt a tranzakcióknak. A SegWit-es hálózat továbbra is 10 percenkénti blokkidővel rendelkezik, csak ebben az esetben több tranzakciót képes elraktározni, ezáltal gyorsítja az utalásokat.

Az aláírások különválasztásáról döntő SegWit 2017 augusztusában aktiválódott, amikor a bányászok többsége egy kód beépítésével gyakorlatilag megszavazta a protokoll fejlesztés implementációját. Akkor a mempool, vagyis a rendezetlen, várakozó tranzakciók száma is jelentősen lecsökkent. Azóta is növekvő pályán van a SegWit használó blokkok száma.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img