A Ripple lenne a 2020-as tokiói olimpia hivatalos valutája?

spot_img

A tervről Ken Takahashi gondoskodott, amikor több mint tíz hónappal ezelőtt egy petíciót nyitott a Change.org weboldalán. A cikk megírásának pillanatában már 11 ezer ember szeretné, hogy hivatalos fizetőeszköze legyen a 2020-as tokiói olimpiai játékoknak a Ripple kriptopénz. Az utóbbi egy hétben pedig több ezerrel nőtt a petíciót aláírók száma.

Mi szükség van minderre? A petíció kreátora szerint „ahogy tömegek özönlenek be az országba, a helyi valuta iránti igény óriásira nő, a pénzváltóknál a sorok megnyúlnak, ahogy azt 2008-ban Pekingben és 2016-ban Rióban is láttuk. Az átváltási ráták és a nyelvi különbségek tovább nehezítik a problémát. A Ripple kriptopénz által ajánlott biztonság és gyorsaság remek megoldásként szolgálna.”

A Change.org egy 2007-ben indult petíciókat gyűjtő és kezelő platformként, volt időszak amikor a világ leggyorsabban növekvő szociális hálója kategóriába is befért. Mára már az egyes szervezetek vagy politikai intézmények is fenntarthatnak saját felületet az oldalon, amivel a feléjük irányuló petíciókat listázhatják vagy válaszolhatnak rájuk – már ha szeretnék.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál jelenleg 85 petíciói áll nyitva – többek között a tárgyalt Ripple-s petíció. A nyitva állóak között szétnézve találhatunk petíciókat az esportok olimpiára viteléért, az olimpia és a paralimpiai játékok integrálásáért vagy a birkózás megmentéséért, de van néhány politikai vagy egészen komolytalan színezetű kereset is.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img