„Túl sokba került volna a biztonsági ellenőrzés” – lerabolták a pornós platformot

spot_img

Néhány napra kénytelenek voltak az üzemeltetők lekapcsolni az egész Spank.Live weboldalt. A SpankChain nevű blokklánc startup által megalkotott streaming szolgáltatás, ami camgirl-öknek biztosított middle man nélküli, tiszta bevételt, hekkerek célkeresztjébe került, akik sikeresen feltörték a platformot.

A támadók egy okos szerződés hibáján keresztül tudtak futtatni egy kártékony kódot, ami a vállalat és a felhasználók tárcájából is szipkázott, összesen 10 millió forint kárt okozva. További 4000 dollárnyi BOOTY tokent (igen, fenéknek keresztelték a kriptopénzüket) pedig a SpankChain csapat befagyasztott, miután kockázatosnak ítélte az azokkal dolgozó okos szerződéseket.

A terv szerint, amíg elvégzik a szükséges biztonsági intézkedéseket, néhány napra leállítják a streaming szolgáltatást. A károsult felhasználókat pedig később egy ether airdroppal kárpótolják.

Hivatalos bloguk bejegyzésében a SpankChain elárulta, hogy tudatosan döntöttek arról, hogy kihagyják a biztonsági ellenőrzésből az érintett okos szerződést, mivel az túlságosan megterhelte volna a költségvetést.

Ugyanitt a SpankChain biztosította a felhasználókat, hogy a jövőben kiemelt fontosságot fordítanak a biztonsági lyukak betömésére minden okos szerződés tekintetében és legalább egy külsős vizsgálatnak is alávetik magukat.

A támadásról szóló blogbejegyzés címe mellett sem tudunk elmenni, az magyarul így hangzik: „Elfenekeltek minket”, utalva a nevükben is szereplő angol spanking-re.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img