Venezuela: csúszik a Petro megjelenése, de vannak újdonságok

spot_img

Ha van valami, amit jobban szeretünk a kriptopénzeknél, az a harmadik világbéli diktatúrák szerencsétlenkedései. Venezuelában mindkettő megvan.

A múlt héten ugyanis újabb (reményt nem keltő) hírek buktak felszínre Venezuela és hivatalosnak kikiáltott kriptovalutája, a Petro háza tájáról.

A hivatalos oldalon megjelent egy új whitepaper, ami egyelőre csak spanyolul elérhető. A helyesírási hibákat is rejtő küldetésnyilatkozat tanúsága szerint a Petro „egy eszköz Venezuela gazdasági stabilitásának és pénzügyi függetlenségének konszolidálására. Ezzel együtt egy ambiciózus, globális vízió részeként a Petro hozzájárul egy szabadabb, kiegyensúlyozottabb és igazságosabb nemzetközi pénzügyi rendszer megteremtéséhez.”

A weboldalt láthatóan csiszolták, már készen áll a mobilos és Windowsos tárcák letöltésére is, azonban még halott oldalakra mutatnak a linkek, a Petro piacra dobását ugyanis újra elhalasztották: az újonnan kitűzött időpont: november ötödike.

A weboldal szerint a Petro az X11 hash algoritmust használja majd. Joey Zhou, az Ethereum egyik fejlesztője szerint ez az egész a Dash pofátlan klónja. A történethez hozzá tartozik, hogy a Dash igazgatója a Business Insidernek nemrég adott interjújában lefektette, hogy Venezuelából rengeteg új felhasználóval számol a Dash, miután piacra dobják feltöltött Dash egyenleggel és teljes Dash ökoszisztéma támogatással megáldott telefonjaikat. Arról, hogy kapcsolatban áll-e a venezuelai kormány és a Dash, nincs információnk.

Maduro elnök a múlt héten tévébeszédében a Petro újdonságairól is beszélt. Elhintette, hogy ezentúl nem csak az olaj, hanem az ország ásványkincseivel is fedezve lesz a kriptovaluta. Továbbá szóban megtette azt az ország hivatalos fizetőeszközévé: „már ott van a világ legnagyobb nemzetközi kereskedőházaiban” – érvelt az elnök a Petro mellett, amivel még soha senki nem találkozott.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img