A Coinbase Japánról: szigorúak, de betörünk

spot_img

A Coinbase-t továbbra is határozottan érdekli a Japán piac és az ország szigorú szabályaira inkább pozitívumként tekintenek. Legalábbis ez derült ki Mike Lempres, a Coinbase fő stratégiai vezetőjének interjújából, amit a Nikkei Asian Review lap közölt.

Japán egy jó ideje a technológiai fejlődés, ezzel együtt a kriptoszféra élvonalában szereti tudni magát. A szigetországi piacra jellemző volt a kisbefektetők tömkelege és a fizetésre alkalmas helyek növekvő pályája, miközben a kormány csak nagyon enyhén szabályozta a piacot. Az utóbbi fél évben ez megváltozott, különösen a megsokszorozódó és nagy összegű tőzsdetámadások kényszerítették lépésekre a törvényhozókat.

Egyre több és szigorúbb kritériummal léptek elő a Japán hatóságok: az FSA (a pénzügyi felügyelő szerv) jelenleg több mint 160 kriptós vállalatot – beleértve a Coinbaset, tartja várólistáján a hatóság.

Mike Lempres szerint a Japán hatóságokkal való tárgyalások eredményesen folynak, mindent megtesznek és bíznak benne, hogy a felügyelők 2019-ben megnyitják az utat a Coinbase-nek. “A japán piac a kezdetektől fogva nagyon dinamikus és többször is visszapattant a nehéz időszakokból. A Coinbase-re, mint megbízható szolgáltatóra nagy szükség van ezen a piacon” –nyilatkozta a fő stratégiai vezető.

Tegnap számoltunk be róla, hogy Japán tudományért felelős új miniszterelnöke, Takuya Hirai lett, aki a japán kriptós körökben elismert szakembernek számít és sokat tett a kedvező és ésszerű szabályozásért. Bár pénzügyekben és pénzügyi szabályozásban nem ő lesz a döntéshozó, a kinevezése a tudományos minisztérium élére mindenképpen biztatóan hat.

Új, kriptopénz párti miniszter Japánban

(Nikkei Asian Review)

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img