Ennyi ethereummal rendelkezik Vitalik Buterin

spot_img

A Kripto Akadémián néhány nappal ezelőtt számoltunk be róla, hogy Vitalik Buterin, az Etheruem projekt egyik alapítója, és a kriptoszcéna egyik legérdekesebb alakja folyamatosan háttérbe húzódik, és egyre kevesebb fejlesztési feladatot vállal. Az információ csak úgy véletlenül, egy általa írt válasz tweetben bukkant fel, és természetesen a közösség egy részének megbotránkozása követte.

A reakciók egy része a lépést a tavaly decemberi Charlie Lee bejelentéshez hasonlította. A Litecoin vezéralakja a mindenkori csúcs környékén fejezte be az LTC készleteinek eladását. Az indoklás szerint azért, hogy ne legyen összeférhetetlenség és támadási felület (például bennfentes kereskedelem vádja) irányában azért, mert a Litecoin fejlesztését vezeti, és anyagi érdeke is fűződik például egy-egy bejelentéshez.

Vitaliknak például a zsebében turkálnak az utóbbi napokban, emlegetve az Ethereum ICO-ját, az előbányászatot, az Ethereum Foundation (Alapítvány) 3 millió etherjét. Mai történetünkben Nouriel Roubini, a 2008-as gazdasági válságot megjósoló, azóta híressé vált közgazdász “rántja le a leplet” Buterinékről, mondván instant milliárdosok lettek alapítótársaival az Ethereum ICO után.

A válasz szerint soha nem rendelkezett többel az összes ETH 0,9%-ánál, a vagyona pedig az egymilliárd dollár közelébe sem került. Érdemes a tweetfolyamot lekattintani, ha érdekel az üzengetés. A lényeg néhány tweettel később következett:

0xab5801a7d398351b8be11c439e05c5b3259aec9b

Vitalik Buterin fenti címén 365.000 ETH és 32.000 OMG mellett egy rakat egyéb ERC20 token is található. Mai árfolyamon 72,5 millió dollárt ér a birtokában lévő ETH. *A meredek esés miatt most épp 71.9 millió dollár. Százmillió forint mínusz néhány perc alatt, ez már valami…

Érdemes a tranzakciók között elbogarászni, látható például, hogy 2017. december 14-én, 700$ környékén 3 x 10.000 ETH került kiküldésre a címről, még a függőleges emelkedési szakasz előtt, valószínűleg eladási céllal. Az utolsó kiküldés, szintén 10.000 darab, február másodikán, 900$ környékén történt.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img