OTC ügyletek > tőzsdei ügyletek

Megosztom

A Tabb Group friss elemzésére alapozva állítja a CryptoSlate, hogy az OTC – azaz a tőzsdén kívűli ügyletek forgalma több mint kétszeresét teszi ki a tőzsdei forgalomnak az egész világon.

Amíg a tőzsdék és váltók globálisan 4 milliárd dolláros forgalmat bonyolítanak naponta, a Tabb elemzése szerint az OTC piacokon naponta 12 milliárd dollárnyi kripto cserél gazdát.

Az OTC, vagyis az over the counter (magyarul: a pulton keresztül) ügyletek alatt olyan cserét értünk, amik nem egy tőzsdén belül mennek végbe. Természetesen rengeteg módja van tőzsdén kívül cserélni a kriptot, kezdve a személyes vételtől, a localbitcoins-os cseréig – ez az a platform, ami lehetőséget biztosít az OTC kereskedelemre.

Miért van rá szükség? Egyrész a vagyoni koncentráció elég magas, szinte mindegyik kriptopénzt tekintve. Egy-egy bálnának nevezett több milliós, dollárban kifejezett vagyonnal rendelkező személy egyetlen tőzsdei ügylete hatalmas befolyással bírhat az árfolyamra. Elég csak a piacra öntött Mt. Gox bitcoinokra gondolni. A figyelőoldalaknak hála egy-egy komolyabb kriptopénz mozgásáról szóló hír is alaposan kihathat az árfolyamokra. Az OTC ügyletek népszerűek olyan országokban is, mint Kína, ahol kriptotőzsdék csak illegálisan tudnak működni.

A Tabb Group nevű amerikai kutatócsoport a rögzített kamatozású értékpapírok, a származtatott ügyletek, a magántőke és újabban a pénzügyi technológiák területéről készít átfogó elemzéseket, piackutatásokat az európai, ázsiai és amerikai piacokra szakosodva és bocsájtja áruba azokat.

(cryptoslate)

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel