ZRX listázás, egyelőre csak a Coinbase Pro-n

spot_img

Mostanáig 14%-os emelkedéssel reagált a piac a hírre, hogy a Coinbase felvette kínálatába a 0x protokoll ZRX tokenjét. A kriptopénz egyelőre csak a Coinbase Pro felhasználói számára elérhető, az árfolyam az első nagy ugrás után konszolidálódott, most pedig oldalazásra váltott a 0,76$-os támasz szint környékén. A tömegek által használt platformra kerüléskor újabb ugrás várható.

A ZRX egyike annak az öt kriptónak, melynek potenciális felvételét még júliusban jelenette be saját blogján a világ legnagyobb, mára 25 millió felhasználóval rendelkező brókere:

BRÉKING: Elszakadt a csordától és növekedett 5 kriptopénz a Coinbase felvétel hírére

A projekt weboldala szerint “a 0x a kritikus infrastruktúra réteg az Ethereum token szabványokra épülő feltörekvő decentralizált pénzügyi alkalmazások és szolgáltatások számára”. Magyarra fordítva az 0x protokoll adja a technológiát új, hatékonyabb, Ethereum blokkláncra épülő decentralizált tőzsdék és más pénzügyi szolgáltatások fejlesztői számára, hogy ne nekik kelljen feltalálni a spanyolviaszt.

Lassan már szinte tényként kezeljük azt a vélekedést, hogy a jövőben milliónyi részvény, kötvény, biztosítás és egyéb pénzügyi-befektetési termék mellett fizikai javak digitalizációja is megtörténik. Ezzel a folyamattal párhuzamosan robbanásszerűen fog nőni az Ethereumot használó, decentralizált tőzsdék száma is, melyeknek likviditásra, átjárhatóságra és gyorsaságra van szüksége. A protokoll lehetővé teszi, hogy a kereskedési megbízások tőzsdék között is történhessenek, és a blokkláncra csak teljesülés után kerüljenek, időt és pénzt takarítva meg ezzel. A komoly használhatóságbeli növekedésről nem is beszélve.

0x tokennel fizethetők a tőzsdek által meghatározott díjak, illetve a fejlesztési irányokkal kapcsolatos javaslatokat is tehetünk, melyeket tulajdonrészünk arányában vesznek figyelembe. A projekt Crunchbase oldala szerint ICO-kor 24 millió dollárt gyűjtöttek, melynek egy részét kriptós befektetési alapok és kockázati tőke befektetők adták. A Coinbase listázással a projekt megkapta a végső legitimációt, az 0x tokenjeinek az adopciót szem előtt tartó kriptopénz portfóliókban hosszú távra helye lehet.

0x Binancen cserélhető kriptóból, közveltenül pedig hamarosan magyar felhasználók számára is elérhető lesz Coinbase-en. Felkészül Cardano (ADA), Basic attention token (BAT), Zcash (ZEC) és Stellar (XLM).

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img