Az elveszett bitcoin donáció a közösségnek – Satoshi idézetek az utókornak

spot_img

Még mindig nagyon keveset tudunk a bitcoin rejtélyes alapítójáról, egyesek szerintem egyetlen emberről van szó, másik azt mondják, hogy egy kutatócsoportról. Felmerült már az is, hogy nem is japán kötődésű a legismertebb kriptopénz, hiszen az egyes anyagok eltérő angolsággal kerültek publikálásra. Sőt, olyan hangokat is hallani, melyek szerint valamiféle titkosszolgálat állhat az egész mögött.

Könnyen lehet, hogy már sohasem tudjuk meg, hogy ki vagy kik hozták létre a BTC-t, az viszont biztos, hogy itt, ott, amott, leginkább fórumukon megmaradt az utókornák néhány bejegyzés valakitől, akiről azt gondoljuk, hogy maga Satoshi. Ezeket nemrég a Satoshi Nakamoto intézet összeszedte, hogy mindannyiunkhoz eljuthassanak a fantom szavai.

A bankokban meg kell bíznunk, hogy elektronikusan mozgassák a pénzünket, de hullámokban helyezik ki, hitelbuborékokat képezve, szinte semmi tartalékkal a háttérben. Az óriási költségeik lehetetlenné teszik a mikro fizetéseket.

 

Pokoli neház általános bemutatót írni erről a széles közönségnek, semmihez sem lehet kötni.

 

Az elveszett coinok mindenki más coinjait teszik egy kicsit értékesebbé. Tekints rájuk donációként.

 

Szinte biztos vagyok abban, hogy húsz év múlva vagy óriási tranzakciós volumen lesz vagy egyáltalán semennyi.

 

Hogy tetszik a “B” betűs logó két vonallal? Jó lesz ez nekünk logónak?

 

Az a feltétel, hogy a jófiúknak nagyobb CPU proof-of-work erőforrása legyen, mint bármelyik támadónak.

 

A nevem nem Dorian Nakamoto.

 

A Bitcoin hálózat talán visszaszoríthatja a spamelést, ha a zombi farmokat bányász farmokká alakítják.

 

A Bitcoin kényelmes lehet azoknak, akiknek nincs bankkártyája vagy nem akarják használni, vagy nem akarják, hogy a házastársuk meglássa a számlán, vagy csak nem bíznak meg a “pornósokban”, netán tartanak a folytatólagos terheléstől.

 

Meg kellene állapodnunk “gentlemens agreement”-ként, hogy nem veszünk részt a GPU “fegyverkezési versenyben” a hálózat kedvéért addig, amig csak lehet. Sokkal egyszerűbb új felhasználókat bevonni, ha nem kell a GPU kompatibilitással meg driverekkel bajlódniuk. Szép, hogy most azok is viszonylag egyenlő esélyel vehetnek részt, akik CPU-val rendelkeznek.

Izgalmas gondolatok, sok érdekesség abból az időszakból, amikor a Bitcoin még fejlesztés alatt állt, senki sem tudhatta pontosan, hogy mi lesz belőle. Az Nakamoto Intézet oldalát érdemes böngészni, számos emailt is tartalmaz a hőskorból, a fejlesztés folyamatából.

A “nevem nem Dorian Nakamoto” fórumbejegyzés mindenesetre elgondolkodtató, ha a név egy csoportot takar, akkor nem valószínű, hogy ez megszületett volna, inkább egyetlen személyre utal. Méghozzá egy önérzetes személyre. Te mit gondolsz, ki lehet Satoshi?

Ki Satoshi Nakamoto?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img