Tizedére csökken a Litecoin átlagos tranzakciós költsége

spot_img

A Litecoin Foundation által twitteren is megosztott medium bejegyzés szerint a következő Core frissítéssel tizedére csökken a Litecoin hálózat átlagos tranzakciós költsége. A lépéssel az LTC adopcióját és fizetésre történő felhasználását szeretnék tovább ösztönözni.

A vezető fejlesztő szerint a KB-onként átlagosan 0.05$-ról 0.005$-ra, másfél forintra csökkenő díjak visszatérnek a 2015-ös szintre. Szerinte a medve időszak 3-6 hónapon belül véget ér, a mostani húzással pedig a felélénkülő érdeklődés kiszolgálásához ágyaznak meg. A Litecoin és Charlie Lee hagyományos kommunikációja szerint a Litecoin az ezüst a Bitcoin aranya mellett. Legfontosabb felhasználási területe a “kávévásárlás”, a gyors és olcsó pénzküldés, fizetés.

Litecoin: az utolsó kapcsolja le a villanyt?

A hírrel kapcsolatos reddit beszélgetések alapján a közösség örül a fejleményeknek, többen a Bitcoin Cash-nél olcsóbb tranzakciókat emelik ki. Ha egy direkt mikrotranzakciókra tervezett altcoinnál olcsóbb tud lenni a LTC, remek hír a jövő szempontjából. A 0.005/1 KB átlagos fee azt jelenti, hogy a valóságban általában fél centnél kevesebbet kell fizetnünk a tranzakciók kis mérete miatt. Továbbra is lehetőség van magasabb fee-t beállítani, ha gyorsítani szeretnénk a verifikációt.

Nagy kérdés, hogy a Litecoin mennyire tudja tartani vonzóságát fenntartani egy ennyire kompetitív piacon, ahol olyan, ingyenes (Nano) vagy közel ingyenes (XLM, max. 1/200 USD) megoldásokat találunk, melyek maximum néhány másodperc alatt megérkeznek a fogadó fél tárcájába. A ma 7. legnagyobb kapitalizációval rendelkező LTC azonban rendelkezik akkora helyzeti előnnyel, hogy egy általános piaci emelkedés során nem maradhat ki a hegymenetből, még akkor sem, ha használhatósága egy idő után elmarad a vetélytársaktól. Vásárlásra a piacvezető brókert, az amerikai Coinbase-t ajánljuk.

Ne feledjük, Charlie Lee még idénre megígérte a BCH megelőzését, ehhez a mai számok alapján 150% emelkedés szükséges december 31-ig. /sarcasm off

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img