Kriptós megtakarítási app a népszerű Shark Tank műsorban

spot_img

Az USA-ban tizedik évadát koptatja a nagy sikerű Shark Tank valóságshow, amelyben “startupperek”, ötlettel vagy prototípussal rendelkező vállalkozók vagy feltalálók igyekeznek felkelteni a zsűri, a “cápák” érdeklődését. Ha sikerrel járnak, befektetési ajánlatot kapnak, amelyet saját belátásuk szerint elfogadnak vagy elutasítanak.

A Bundil app

A sorozat legutóbbi epizódjában a Bundil nevű app került terítékre, melynek annyi az értékajánlata, hogy kártyás költéseinket felkerekíti a következő dollárra, az így összegyűlő összegből pedig “befektet a kriptopénzekbe”. Az alapító szerint azért van erre szükség, mert mikor ő először akart kriptót venni, bonyodalmasnak találta a folyamatot. A weboldal böngészésével azonban viszonylag gyorsan kiderül, hogy a Bundil a Coinbase-n vásárol be a felhasználóknak. Reddites kritikák szerint ez kevés, mert már egy rakat app kínál hasonló szolgáltatást: Acorn, Crumbsapp, sőt még a Revolut is képes a felkerekítős félrerakásra a “Vault”-tal, amit aztán appon belül lehet (ugyan nem valódi) kriptóra váltani. A “maradék” félrerakása egyébként egy kifejezetten jó módszer megtakarításaink fű alatti növelésére, főleg akkor, ha nem vagyunk jók pénzünk és költéseink menedzselésében. A kriptós változat azok számára lehet hasznos, akiket nem érdekel annyira a piac, hogy időt szenteljenek annak figyelésére, platformok használatára és a tárolás megtanulására.

Meglepő módon, a műsorban 10 éve a rossz zsaru szerepét betöltő, a borítóképen szereplő, Kevin O’Leary 100.000$-t ajánlott 50% részesedésért. Az alapító nagy nehezen elfogadta az első ránézésre kifejezetten kedvezőtlen ajánlatot, azonban valószínűleg a nem túl különleges projektjét mentette meg a döntéssel, saját magát pedig felhelyezte az amerikai startup térképre.

O’Leary utoljára márciusban szerepelt a Kripto Akadémia hasábjain, akkor egy neves New York-i hotel ICO-jával kapcsolatban. Azóta nagy csönd van a témában, valószínűleg az ötlet nem aratott befektetői körökben akkora sikert, mint nálunk. Ebben a bejegyzésben találsz profilt is az amerikai “cápáról”:

Vennél részesedést egy híres New York-i hotelben?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img