Visszaüthet Mayweather és DJ Khaled ICO reklámja

spot_img

DJ Khaled ismert producer és Floyd Mayweather, váltósúlyú világbajnok ökölvívó alaposan belekeveredett egy gyanús ICO ügyébe. A SEC, vagyis az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet ugyanis újabb eljárást kezdeményezett az ICO-t végző Centra Tech vállalat ellen, ezúttal befektetők megtévesztése miatt. A Centra Tech ugyanis hamisan állította, hogy a VISA és a MasterCard is partnere a cégnek, valamint, hogy velük együttműködésben bocsájtották volna ki kártyáikat.

A promócióban, vagyis a SEC szerint a megtévesztésben pedig a két sztár is részt vett: Mayweather tavaly kétszer is posztolt – egyszer a twitteren, egyszeren a Facebookon, a projektről és az ICO-ról. DJ Khaled pedig 12 millió követője előtt egyenesen game changer-nek, vagyis gyökeres változást hozónak nevezte a vállalkozást Instagram posztjában – ezt azóta törölte.

Az ICO indulása után mindössze hat órába került, hogy a Centra Tech számára összegyűljön a megjelölt 25 millió dollárt, amiben vélhetően nem kis szerepe volt a két híresség apró erőfeszítésének is. Összesen pedig 32 millió dollárnyi Ethereumot gyűjtöttek így össze.

“Az ICO pár óra múlva indul. Vegyetek, mielőtt elfogy, én már megtettem”. Mayweather egy Facebook posztjában pedig azt állította, hogy “Szokásos módon, ezzel is nagyot nyerek majd!”

A Centra Tech két alapítóját, Sam Sharma-t és Robert Farkas-t már bíróság elé vitték a Centra Tech ügyében, akkor a csoportos peres eljárás központjában az értékpapírcsalás állt.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img