IP cím alapján bannol a (de)centralizált tőzsde

spot_img

Az IDEX az egyik legnépszerűbb magát decentralizáltnak valló tőzsde, ahol Ethereum alapú tokenekkel kereskedhetünk. Az üzemeltető tegnap arról tájékoztatott, hogy a mai naptól kezdve nem szolgálja ki a New York-i IP címmel rendelkezőket ügyfeleit.

New York állam kriptopénzeket szabályozó törvényi keretrendszere, a BitLicense rendkívül szigorú feltételeket támaszt a szolgáltatók felé. A decentralizált tőzsdéken keresztül, a felhasználók elviekben a tiltások ellenére is képesek lennének igénybe venni azok szolgáltatásait, ám az IDEX esete most megingatta az ebben bizakodók hitét.

Fontos azonban, hogy az IDEX nem tartozik a 100%-ig decentralizált tőzsdék közé. Ügyfeleik gyorsabb kiszolgálása érdekében, az adásvételi megbízásokat rögzítő rendszert nem a blokkláncon tárolják. Ezzel a hibrid megoldással jelentősen növelték a felhasználói élményt, így ugyanis nem kell megvárni minden egyes ügylet blokkláncon való rögzítését. Most úgy tűnik, hogy ez a megközelítés egyfajta kockázatot is jelenthet a jövőre nézve.

Az IDEX székhelye egyébként Panamában található.és nem kizárt, hogy a közelmúltbéli 1Broker eset is közrejátszott abban a döntésben, hogy nem kockáztatják meg az amerikai hatóságokkal való szembeszegülést.

Az FBI hozzáférhetetlenné tett egy USA-n kívüli kriptotőzsdét

Az elmúlt hetekben, az összes nagyobb kriptotőzsde (Binance, OKEx, Huobi, Bithumb) bejelentette saját, decentralizált platformjának fejlesztését.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img