Az FBI hozzáférhetetlenné tett egy USA-n kívüli kriptotőzsdét

spot_img

A 1Broker.com egy olyan platform (volt), ahol bitcoin ellenében lehet hagyományos részvényekkel, nyersanyagokkal és más tőzsdei termékekkel kereskedni. Az oldal működésének az amerikai tőzsdefelügyelet utasítására, az FBI vetett véget, elérhetetlenné téve az ahhoz való hozzáférést.

Az indoklás szerint, a Marshall-szigetekre bejegyzett cég nem rendelkezett az amerikai törvényeknek megfelelő engedélyekkel ahhoz, hogy állampolgáraik számára swap típusú (deviza vagy értékpapír cserével járó) ügyleteket biztosítsanak.

Marshall-szigetek

Az esetre azért fontos felhívni a figyelmet, mert a népszerű kriptotőzsdék között több olyan is van (pl.: Binance), melyek hivatalosan nem rendelkeznek működési engedéllyel az Egyesült Államokban és bár jelenleg nincsenek erre utaló jelek, a jövőben bármikor előfordulhat, hogy egy nap az oldalukat meglátogatva a borítóképhez hasonló logó fogadja majd a felhasználókat.

A 1Broker felhasználói jelenleg semmilyen módon nem férhetnek hozzá az itt tárolt pénzükhöz. Erre valószínűleg a legjobb esetben is csak egy hónapokig, de inkább évekig húzódó jogi eljárás után lesz lehetőségük.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img