Majdnem kaptunk egy állami aranyfedezetű tokent

spot_img

A Reuters jóvoltából értesültünk a nagy múltú brit Királyi Pénzverde tervéről, miszerint készültek egy hivatalos aranyfedezetű kriptopénz kibocsátására. A terv megvalósítására azonban soha nem került sor.

Még 2016-ban történt, hogy a Pénzverde a nyilvánosság elé tárta a terveit egy olyan kriptopénz kibocsátásáról, ami a CME-vel, a Chicagói Árutőzsdével együttműködve, az ő platformját használva tette volna lehetővé, hogy digitálisan reprezentált aranyat adhassanak és vehessenek befektetők, a digitalizáció minden előnyével és hátrányával.

A Royal Mint Gold-nak nevezett tokent először 2017 őszén szerették volna kiadni, 1 milliárd dolláros értékben. Az utolsó pillanatban azonban a legfőbb partner, a CME kivonta magát a projektből így a token felület nélkül maradt. A Reuters forrásai szerint a CME menedzsmentje döntött így, részben vezetőcserékből kifolyólag, részben pedig azért mert abban az időszakban háttérbe szorultak a digitalizációs törekvések a vállalat stratégiájában – bár olyan forrásokat is megszólítottak, akik ezt tagadták, de megfogható okot nem szolgáltattak.

Amikor a brit pénzverde egyedül maradt a tervével, egy meg nem nevezett kriptotőzsdével egyeztetett az RMG token kibocsátásáról. A brit pénzügyminisztérium ekkor -2018 elején, közbelépett és a kriptotőzsdék szabályozatlan és kockázatos mivoltára hivatkozva megvétózta az egész tervet. A pénzverde új főigazgatója pedig 2018 februárjában leállította az egész projektet, ami azóta is befagyasztva áll. A londoni és walesi székhelyről ezzel egy időben 11 embert bocsátottak el.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img