HTC Exodus: csak kriptopénzért

spot_img

Legújabb, Exousnak keresztelt készülékével a HTC egy egészen új terület úttörőjévé szeretne válni. A rivális Samsung és Apple mögött elmaradó vállalat a blokklánc ökoszisztémákat, a decentralizált internetet és a személyes adataink védelmét vette szárnyai alá. Ezeknek a koncepciónak az első zászlóshajójaként dobták piacra az Exodust, a vállalat legújabb mobiltelefonját.

Az Exodus már előrendelhető bitcoinért és ethereumért is. Semmilyen más valutát nem fogadnak el. Dollárt sem, eurót sem, csak btc-t és eth-t. Az ár jelenleg 0.15 BTC vagy 4.78 ETH, tehát 290.000 magyar forint körül mozog.

„Két évtizednyi tapasztalatunk van csúcskészülékek gyártásában és több mint 100 millió darabot adtunk el belőlük. Most pedig az internet átformálására vállalkoztunk az Exodus-szal. Csatlakozz te is, tegyük valósággá a decentralizációt!”

-írta a HTC hivatalos blogja

Az Exodus egy beépített hardveres tárcával érkezik, a Zion-nal. Gyakorlatilag úgy működik, mintha a telefonunk belsejében lenne egy Ledger wallet. A telefonban van egy titkos „beékelt terület”, ami az Android operációs rendszertől is védi a privát kulcsokat.

Az új telefon 34 országban lesz elérhető, Kínát viszont nem vették fel a listára, a Bitcoin és a kripto tiltott helyzete miatt. Az első darabokat decemberben kezdik szállítani a megrendelőknek. A tömeges gyártásról és piacra dobásról egyelőre nem döntöttek a HTC-nél.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img