A Binance megváltoztatja az adományozás világát is

spot_img

A világ legnagyobb kriptotőzsdéje elindította Blockchain Charity Foundation adományozási portálját. CZ, a Binance alapítója egy genfi ENSZ konferencián beszélt a blokklánc technológia óriási potenciáljáról az adományozási folyamatok átláthatóvá és hatékonnyá tételében.

Az új portál minden működtetési költségét átvállalja, az adakozók által küldött kriptopénz felajánlások így 100%-ban a fogadó szervezetekhez vagy akár konkrét családokhoz, egyénekhez kerülhetnek. Óriási változás lesz ez a mostani rendszerhez képest, amikor a világ legnagyobb, “non-profit” jótékonysági szervezetei által gyűjtött bevételek jelentős része működési költségekre és bérekre megy el, költéseik átláthatatlanok. Abba nagyon ne is menjünk bele, hogy erkölcsileg mennyire vállalható, hogy például egy tavalyi Guardian cikk szerint a mélyszegénység globális felszámolását célul kitűző Oxfam egyik igazgatója évi félmillió dollár, száznegyven millió forint fizetést visz haza. Ne gondoljuk, hogy ez kirívó eset a legnagyobb, globális szervezetek körében.

Egy globális szervezet menedzseléséhez nyilván olyan szakemberek kellenek, akiknek a bére más területeken extrém magas lenne, így a szervezetek nem engedhetik meg maguknak, hogy ne fizessenek ennyit, ha kompetitívek akarnak maradni a globális adományozási bizniszben. A globális, akár többezer dolgozót összefogó szervezetekre pedig azért volt eddig szükség, mert sok országban aktívak, sok szervezettel és rengeteg adományozóval tartják a kapcsolatot. Adminisztrálni, szervezni, kommunikálni kell a pénzek begyűjtése, kezelése, szétosztása miatt. Érthető, de szerencsére hamarosan fölöslegessé válhat a meglévő rendszer.

A Binance ugyanis a világ vezető blokklánc ökoszisztémája tervez lenni, a jótékonyság területe pedig az egyik, a technológiához legjobban passzoló felhasználási terület. Négyrétegű adománykövető rendszert fejlesztenek, mely segítségével pontosan, átláthatóan nyomon követhető a pénzek útja egészen a kedvezményezettekig. A rendszer próbaüzeme már lezajlott: CZ tweetje után a kriptós közösség 7 nap alatt 410.000$ kriptopénz adományt gyűjtött a nyári japán árvizek károsultjai számára.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img