Bosszúból hekkelt a PRL alapító, a Substratum is veszélyben lehet

spot_img

Tegnap olvashattatok arról, hogy saját alapítója használta ki az Oyster Pearl biztonsági hibáját és hozott létre 300 000 dollárnyi új tokent, aminek értékesítésével bedöntötte az árfolyamot és valószínűleg magát a projektet is.

A történet azonban itt nem ért véget. Az elkövető Bruno Block tegnap egy Telegram nyilatkozatban hozta nyilvánosságra indítékait. Mint kiderült, a PRL vezetése értesítést kapott arról, hogy a Binance jóváhagyta felvételi kérelmüket, ezzel egy időben pedig rohamosan emelkedni kezdett a kriptopénz hónapok óta stagnáló árfolyama.

Mivel ez egy szigorúan bizalmas információ volt, a hirtelen emelkedés oka egyértelműen csak belső kereskedés lehetett, amit Bruno jelzett Bill Cordes-nak, az Oyster gazdasági vezetőjének, ám elmondása szerint ő nem volt hajlandó érdemben foglalkozni az üggyel. A fejlesztő ebből azt a következtetést vonta le, hogy maga a pénzügyi igazgató is érintett lehet ebben.

“Figyelmeztettem Bill-t, de nem érdekelte, így ahelyett, hogy ő meg a gazdag haverjai dumpolnák rátok a felértékelt tokenjeiket, én csesztem ki velük.”

Állításait alátámasztják azok a chat logok is, amiket közzétett a PRL hivatalos csatornáján. Ezeket itt olvashatjátok el.

Bruno végül azzal zárta sorait, hogy az ellopott pénzt azonnal kézzelfogható javakba fektette, hogy megvédje családját a közelgő gazdasági válságtól és most hogy ezt elérte, ismét az általa megálmodott Oyster programozására fog koncentrálni.

Kapcsolódó hír, hogy a PRL esetén kihasznált biztonsági réssel megegyező hibát fedeztek fel a Substratum-nál. A már közel 300 hozzászólással rendelkező Reddit topik szerint, a fejlesztőket hónapokkal ezelőtt értesítették ennek létéről, de azóta sem hajlandóak kijavítani azt.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img