Újabb 300 millió dollárt vont be a Coinbase, huszonötszöröződésre számítanak

spot_img

…legalábbis a kriptópénzt birtoklók és használók globális számát illetően, öt éven belül.

A világ legnépszerűbb kriptopénz brókere, a Coinbase újabb befektetési körön van túl: Ezúttal 300 millió dollárnyi tőkét vontak be, 8 milliárd dolláros cégértékelés mellett.  A hivatalos blogbejegyzés szerint ezúttal a Tiger Global Management vezetése mellett a Y Combinator Continuity, a Wellington Management, az Andreessen Horowitz, a Polychain és mások ugrottak fel a robogó vonatra.

A Coinbase továbbra is vezető szerepet tervez betölteni az internet következő nagy korszakának (web3) fejlődésében, mely során milliárd ember számára fognak első ízben elérhetővé válni a pénzügyi szolgáltatások, mindössze a telefonjuk és a kriptopénzek segítségével. A vízió támogatására elkészült az első reklámjuk, melyet érdemes megnézned:

Alapvető emberi jog a pénzügyi szolgálatásokhoz való hozzáférés, mondja a Coinbase vezérigazgatója a videóban, mi pedig egyetértünk. Szerinte ma 40 millió ember birtokol kriptopénzt, és még nagyon az elején vagyunk. Öt év múlva már egymilliárd “kriptós” lesz a világon, a piac pedig a befektetési szakaszból az érettebb, felhasználási szakaszba ér.

A befektetési pénzt a következőkre fogják elkölteni:

  • Nemzetközi terjeszkedés szabályozott piacokon
  • Több kriptopénz elérhetővé tétele, gyorsabban – Több száz, majd idővel több ezer kriptopénzhez biztosítanak fiat hozzáférést
  • További kiegészítő szolgáltatások, hasonlóan a Coinbase Wallet fejlesztéséhez és az USDC stablecoin bevezetéséhez
  • Intézményi befektetők bevonzása a Custody (biztosított tárolási) szolgáltatásukon keresztül

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img