Nem maradt annyiban a kanadai tőzsdehekk: megtalálták az alapítókat?

spot_img

A MapleChange nevű kis kanadai kriptotőzsde állítólagos feltöréséről mi is beszámoltunk. Állítólagos, mivel a feltört tőzsde tulajdonosai felszívódtak és elkezdték eltűntetni nyomaikat az internetről, rögtön azután, hogy kiadták a támadásról és a javak eltűnéséről szóló hírt. Az utolsó közösségi hálós jelenlétük a Twitter fiókuk maradt. Amikor valaki rákérdezett, hogy miért kellett törölni a Discord és Telegram csatornáikat, azt válaszolták, hogy nem maradt pénzük azok fenntartására. Hamarosan a Twitter fiók is eltűnt és a mérges internetezők a maplechang’ed Twitterén gyülekeztek, hogy az exit scam mélyére ássák magukat.

Párhuzamosan a maplechang’ed twitterezők, az LMO token telegramján gyülekezők és egy Steemit felhasználó is kezdte összerakni a darabokat. A Steemit felhasználó egy kifejezetten részletes anyaggal készült el: a MapleChange első bitcointalk bejegyzését publikáló ItsFlavy nicknévből elindulva sikerült felderítenie a törölt, de cachelt közösségi fiókokat. A névvel a zsebében egy kis keresgélés után ráakadt Flavius munkahelyére és a MapleChange másik “CEO”-jára.

Mint kiderül a két alapító egy testvérpár, őket a Steemit júzer a romániai édesapjuk Facebook profilján keresztül azonosította. Innen már csak egy ugrás volt, hogy a család pontos kanadai lakcíme és a házukról készült StreetView felvétel is feltűnjön.

Nem tudni, hogy a személyazonosságuk nyilvánosságra kerülése miatt vagy sem, de az alapítók visszatértek Twittere és megkezdték a helyzet kezelését. Legjobb tudomásunk szerint az eltulajdonított bitcoint és litecoint nem tudják (vagy nem szándékoznak) visszautalni, de a kisebb – hekkerek által nem mozgatott,  kriptopénzek visszautalását megkezdték a fő fejlesztők tárcáiba. Twitterük szerint így tettek az LMO, a CCX, a TRTL, a TYCH és az SKX esetében is. A magyar fejlesztésű MicroCoin fejlesztőjétől is türelmet kértek, hogy a kriptopénzt visszajuttassák.

Update: Hiánytalanul visszajuttatták a tőzsdén található MicroCoin -okat a MicroCoin fejlesztőjének, ahonnan hamarosan visszautalják őket jogos tulajdonosainak.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img