Magyarországon is elérhetőek a Bitcoin Cash SMS tranzakciók

spot_img

Hétfő óta hazánkban is elérhető a CoinText, melynek segítségével SMS-en keresztül küldhetünk és fogadhatunk Bitcoin Cash-t. A CoinText használatával azokban a régiókban is elérhetővé válik a kriptopénzes fizetés, ahol még nem épült ki az állandó internet elérést biztosító infrastruktúra. A szolgáltatás igénybevételének költsége 2-3 normál díjas SMS ára mellett, mindössze $0.05 (~13FT)  tranzakciónként.

(A bejegyzés további részében 4 db, 64kb méretű .gif látható. Aki úgy gondolja, hogy ez megterhelné a telefonját, mobilnetét ne görgessen tovább.)

A rendszer működésének lényege, hogy egy algoritmus a telefonszámunk alapján hozza létre az ahhoz rendelt BCH walletet. Ehhez a tárcához, a megfelelő telefonszámra elküldött rövid parancsok segítségével férhetünk hozzá és segítségével más telefonszámokra vagy hagyományos BCH címekre is utalhatunk kriptopénzt.

A CoinText szolgáltatását Magyarországon a +36707178409 számon vehetitek igénybe.

Legelső alkalommal a RECEIVE szót kell elküldenünk a fenti számra, amire válaszként egy számunkra egyedileg generált BCH címet tartalmazó üzenetet fogunk kapni. Erre akár már meglévő walletünkből, vagy tőzsdéről is küldhetünk magunknak Bitcoin Cash-t.

A tárcánk egyenlegét a BALANCE üzenettel kérhetjük le.

Ha egy másik telefonszám BCH címére szeretnétek küldeni Bitcoin Cash-t, akkor a

SEND szünet pénzem rövidítése+összeg szünet fogadó helyi telefonszáma

parancsot kell használnotok.

Például ha 12Ft-ot szereténk küldeni a 06303456789 telefonszámra, akkor a következő paranccsal tehetném meg:

SEND Ft12 06303456789

Fontos, hogy a küldés előtt a fogadó telefonszám is rendelkezzen egy hozzárendelt BCH címmel!

A lenti példán 1 dollár elküldését láthatjátok a 8084443122-es telefonszámra. ( SEND $1 8084443122 )

Ha egy Bitcoin Cash címre küldenétek pénzt, akkor a

SEND szünet pénzem rövidítése+összeg szünet fogadó BCH címe

parancsot használjátok.

A példán egy $5-os tranzakciót láthattok.

Amennyiben szeretnénk, a telefonszámunkhoz tartozó BCH cím privát kulcsát is lekérhetjük. Ehhez a PRIVATEKEY üzenetet kell elküldenünk. A CoinText nem vállal felelősséget a telefon, a telefonszám vagy privát kulcs elvesztéséből adódó anyagi károkért.

Last minute tippek:

  • Ha lekérdezitek a privát kulcsotokat, azt jegyezzétek le egy biztonságos helyre és a kérdéses üzenetet mindenképpen töröljétek ki az SMS-ek közül.
  • Ha pénzt utaltok a számhoz tartozó BCH címetekre, annak megérkezéséről nem kaptok értesítést, ehhez külön el kell küldenetek a BALANCE parancsot.
  • A határokon átívelő telefonszámra való küldésnél előfordulhatnak problémák. Ilyenkor inkább a Bitcoin Cash címre való tranzakciót válasszátok.
  • A spam támadások elkerülése miatt bizonyos parancsokat csak limitálva lehet használni. A BALANCE-t például 10 percenként egyszer, a RECEIVE-t, óránként egyszer.
  • A HELP paranccsal lekérhetitek a használható üzenetek listáját és szintaxisát.
  • Az utalások elküldése előtt egy megerősítő kódot is kapni fogtok, amivel véglegesíthetitek a tranzakciót.
  • Elviekben magyar nyelven is elérhető lesz a szolgáltatás, de ezek az üzenetek tesztünk során csak hosszú késéssel érkeztek meg. A magyar nyelvű parancsokat a SEGITSEG elküldésével kérhetjük le, első használat előtt pedig a KEZD parancsot kell elküldenünk, de jelenleg ezek használata kissé még zavarosnak tűnik (vagy épp csak nekünk nem volt szerencsénk).

A Cointext a világ bizonyos pontjain a Litecoin és Dash tranzakciókat is támogatja, ezek hazánkban sajnos még nem elérhetőek, a BCH küldés viszont remekül szuperál. Ha nem sajnáltok 1-2 dollárt a kisérletezésre, mindenképpen érdemes kipróbálni.

További információk: cointext.io

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img