Vírus terjedt a KuCoin Telegram csatornáján

spot_img

Hackerek szereztek hozzáférést egy KuCoin adminisztrator Telegram fiókjához. A csatornán egy ideig egy SCR formátumú vírus volt a kitűzött üzenet, ami a fertőzött gépeken a leütött billentyűket rögzítette és küldte tovább. A veszélyt elhárították, de:

  • ha esetleg letöltöttétek volna, menjetek offline és nézzétek meg a Feladatkezelő/Task Manager futó programjaiban, hogy találtok-e SCR kiterjesztésű programot. Ha igen állítsátok le, töröljétek a letöltött file-t, majd ellenőrizzétek a C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup könyvtárat, hogy onnan is eltűnt-e. Ha nem, akkor töröljétek le innen is és futtassatok le egy vírus keresést.
  • ha telefonnal töltöttétek volna le, akkor nem kell félnetek, azon nem működik, de a biztonság kedvéért innen is töröljétek le.
  • elképzelhető, hogy megszerezték a Telegram csatorna tagjainak teljes névsorát is. Ha valaki privát üzenetben a KuCoin adminisztrátorának kiadva magát írna rátok, ne válaszoljatok, és ne töltsetek le semmilyen általa küldött file-t.

Az eset miatt a Telegram-os tech support egyelőre szünetel. Az ügyintézés most kizárólag a support@kucoin.com email címen történik.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img