Túl a napi egymillió tranzakción a Tron

spot_img

Csupán két héttel azután, hogy elérte a napi félmillió tranzakciót a Tron (TRX) hálózata, újabb rekordot döntött az ázsiai projekt, immár túl vannak a napi egymillión is. Ez nagyjából duplája az Ethereum rendszerében történő tranzakcióknak, a Vitalik Buterin nevével fémjelzett projektben napi öt-hatszázezer utalást láthatunk.

Az üstökösszerű emelkedés oka az, hogy több dApp (Decentralized Application – Decentralizált Applikáció) is elindult a Tron platformján, melyek a fogadók kegyeit keresik, legalábbis az elemzők szerint ezek nagy szerepet játszanak az emelkedésben. A két új alkalmazás a TronDice és a TRONBet, mindkettő egyszerű, sőt kissé primitív kaszinójátéknak tűnik.

Nagyszerű teljesítménynek hat az óriási tranzakciószám, azonban az okokat megvizsgálva azt láthatjuk, hogy ugyan valós use-case áll a háttérben, annak természetéből adódóan mégsem a TRX elterjedtsége ugrott nagyot, csupán a felhasználás módja hozott jelentős emelkedést.

A TRX jelenleg 1,54 milliárd dolláros tőkeértékkel rendelkezik, az egyik vezető kriptopénzzé vált az elmúlt egy év során. Nem volt zökkenőmentes az útja, idén januárban futótűzszerűen terjedt a hír, miszerint a projekt White Paper dokumentációja egyéb kriptopénz munkákból lett összeollózva. Az árfolyama meg is sínylette a kedvezőtlent hírt, az akkori negyven cent körüli értékhez képest most két cent az árfolyama.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img