Ripple CEO: nem partnerei leszünk a SWIFT-nek, lenyomjuk őket

spot_img

A világszerte ismert Bloomberg egyre gyakrabban szólaltatja meg a kriptopénz piac prominens alakjait, néhány nappal ezelőtt Brad Garlinghouse, a Ripple első embere volt vendégük egy videóinterjú keretében. A remek anyagban elhangzott egy kulcs jelentőségű mondat, mely a piac egészének meghatározza a jövőjét, a szereplők sikerességét mindenképpen:

“Hosszútávon minden digitális vagyontárgy (értsd: kriptopénz -szerk.) az általa megoldott probléma alapján lesz értékelve.”

A Ripple arról ismert, hogy akár jelentős tőkemennyiséget is könnyen mozgathatunk határokon át segítségével, több tucat pénzintézettel a partnereik között úgy tűnik, hogy egyelőre sikeresen teljesítik a kitűzött célt. Már több mint 100, a SWIFT rendszert is használó bank csatlakozott a Ripple ügyfelei közé, igazán jelentős piacszerzésről van szó.

A SWIFT mozaikszó, mely a Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications szavak kezdőbetűiből épül fel. Kommunikációs rendszerről van szó, mely bankoknak teszi lehetővé a zárt, szigorúan csak egymás közötti üzenetküldést, az egyes tranzakciókhoz kötődő információk megosztását. Bővebben a kommunikációs protokollról itt.

A múlt héten nagyot emelkedett a Ripple kriptopénze, az XRP árfolyama, ugyanis felröppent a hír, miszerint magával a SWIFT rendszerrel is partneri kapcsolatot alakít az amerikai cég. Mint kiderült, a hír kacsa, ráadásul egészen más terveik vannak a nemzetközi standardnak számító rendszer kapcsán. Garlinghouse szerint ugyanis:

“Amit nap, mint nap csinálunk az gyakorlatilag a SWIFT lenyomása.”

Ez persze még nem jelenti azt, hogy a SWIFT trónja remegne, hosszú út áll még a Ripple előtt ahhoz, hogy valóban domináns szereplője legyen a nemzetközi tranzakcióknak. Mindeközben a Ripple egy peres üggyel is kénytelen szembenézni, a szövetségi bíróság szerint ugyanis egy “végtelen ICO”-t valósítanak meg, ezzel megsértve a vonatkozó szabályozásokat.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img