A SALT és Voorhees után nyomoz a tőzsdefelügyelet

spot_img

A tavalyi évben az internet kriptopénzes bugyrait bújva elég sok helyen találkozhatott az ember fia a Salt nevű projekttel, ami alapvetően egy kölcsönöket foganatosító platformot kínált kriptopénz tulajdonosoknak.

A Wall Street Journal most arról számolt be, hogy forrásaik szerint a SEC, vagyis az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet vizsgálatot indított a Salt ICO-ja ügyében. Idén februárban a hatóság már egy idézéssel fordult a Salt-hoz, amiben a 2017 év végén lebonyolított ICO-ról kértek be információt. Az ICO-ban egészen magas, 50 millió dolláros összeget sikerült összekaparniuk, a SEC pedig tőke felhasználásáról szeretett volna többet tudni.

A jelenlegi vizsgálatban a SEC arra igyekszik választ találni, hogy értékpapír kibocsátásnak minősült-e a Salt ICO-ja vagy sem – ekkor ugyanis engedélyeztetni kellett volna azt a hatóságoknál. Továbbá azt is szeretnék feltárni, hogy belsős embereknek törvényes módon juttattak-e Salt tokeneket, vagy belsős kereskedéssel manipulálták-e a piacot.

Erik Voorhees neve is felmerült az ügyben. Ha igazak a hírek, Voorhees azért kerülhet bajba, mert 2014-ben már a SEC egyszer eltiltotta őt értékpapírok eladásától, engedély nélkül kibocsátott bitcoin alapú értékpapírok miatt. 2017-ben Erik Voorhees még a SALT-nál az igazgatótanácsi székben ült, (azóta főleg a Shapeshift CEO-jaként ismerjük), amikor megszeghetette a SEC határozatát – állították a Wall Street Journal ismeretlen forrásai.
Voorhees blogbejegyzésében tagadta a WSJ vádjait, szerinte a neves gazdasági lap rászállt, indokolatlanul vegzálja és ő maga a 2014-es eset óta betartotta a SEC határozatait.

A SEC vizsgálatáról megerősítette a forrásokat egy coloradói bírósági kereset, amiben a SALT egyik volt igazgatója perli a SALT-ot, a kereset viszont Voorhees-t nem említi. Voorhees és sztárügyvédje – a fintech és blokkláncos körökben is jól ismert Brian E Klein büntetőjogi ügyvéd, szerint alaptalanul igyekszik a média összemosni a két esetet.

A SEC egyelőre nem kommentálta a híreket.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img