16 millió dolláros befektetés EOS játékok fejlesztésére

spot_img

Érdekes cikkre bukkantunk tegnap a TechCrunch, a világ egyik vezető, startup hírekkel foglalkozó portáljának hasábjain: A Mythical Games nevű játékfejlesztő 16 millió dollárnyi kockázati tőkét vont be, hogy PC, mobil- és konzoljátékokat fejlesszen az EOS blokkláncra.

A Mythical Games nem épp kispályások gyülekezete, a csapatban olyan nagy stúdiók korábbi vezetői, vagy vezető beosztású szakemberei találhatók, mint az Activision, a Seismic Games és a Blizzard. A termékfejlesztési vezető korábban a Yahoonál töltötte be ugyanezt a pozíciót. Call of Duty, Guitar Hero, World of Warcraft, Marvel Strike Force és Skylanders, néhány cím azok közül, amelyeken korábban a csapat tagjai dolgoztak.

A TechCrunch cikke igen messziről indítja, hogy miért lehet a következő évek nagy dobása a blokklánc megjelenése a játékfejlesztésben. A Fortnite elképesztő globális (pénzügyi) sikerét másfél milliárd dollárnyi, játékon belülről indított mikrotranzakciónak köszönheti. A következő lépés az, hogy az embereknek valóban tulajdonába kerüljenek a játékokban szerzett vagy pénzért vásárolt javak, azok ne tűnhessenek el egy hack vagy a szerverek leállítása során. Az új buzzword a “player-owned economies”, azaz a jatékosok által birtokolt gazdaság lesz. Ahogy a korábban bemutatott Decentraland már lehetőséget ad virtuális földterületekre hitelt felvenni (!), úgy lehet a jövőben a játékokban szerzett javaknak valódi értéke, mely miatt kereskedésre és akár pénzügyi szolgáltatások igénybevételére is alkalmasak lesznek. Ha az ember kicsit elengedi a fantáziáját, végtelen potenciállal bír a terület.

A befektetési kört a nálunk gyakran emlegetett Mike Novogratz-féle Galaxy Digital vezette, a milliárdos szerint a globális blokklánc adopció egyik legkézenfekvőbb útja játékokon keresztül vezet, mely folyamatból maguk a játékosok nem sokat fognak észrevenni.

Néhány órája megjelent egy trailer is az egyik új játékhoz, túl sokra nem megy vele az ember, azon kívül, hogy valószínűleg a remekül fejhető 10 éves korosztály számára készül.

Azért az EOS blokkláncra esett a választás, mert a befektetés a Galaxy DIgital EOS alapjából történt, melynek célja, hogy piaci alapon ösztönözze az EOS-ra történő fejleszteseket.

Az EOS az altok nagy részéhez hasonlóan szenved a medve piacon, a tavaszi 20 dolláros csúcs után 4,6 USD körül járn az árfolyam, így azok számára, akik hosszútávú potenciált látnak benne, már vonzónak tekinthető beszállóval kecsegtet egy kiegyensúlyozott portfólió részeként. Vásárlását a Binance tőzsdén ajánljuk. Ha vásárlás mellett is döntesz, a piac totális bizonytalansága miatt azt időben elosztva, a kockázatokat szem előtt tartva javasoljuk. Ha képbe kerülnél a kriptopénzek piacával és potenciáljával, végezd el az igyenes Kriptosulit!

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img