215.000 dolláros virtuális föld vásárlás a Decentralanden

spot_img

Az ismeretlen magánszemély vagy szervezet 126 parcellányi virtuális földterületet vásárolt a Decentraland világában. A tranzakció 2,7 millió MANA tokennel rövidítette meg a vásárlót. A MANA ERC20 token, mely a blokklánc alapú – a földterületek tulajdonjogát okosszerződések kezelik – virtuális világ fizetőeszközeként funkcionál.

Decentraland éles üzeme legkésőbb jövő év elején elindul, a felhasználóknak lehetősége nyílik a virtuális világ bejárására, a földtulajdonosok építményeinek és attrakcióinak kipróbálására, és virtuális szolgáltatások igénybe vételére. Az elején nagyon ronda lesz, nagyon fapados lesz, fejfájást fog okozni, és ha tippelnünk kéne, a használhatósági korlátok miatt nem túl sok izgalmat fog tartogatni. Aztán szépen lassan, a közösség által befektetett, millió óra munkával valami egészen káprázatos is létrejöhet. Sokak számára még a koncepció is érthetetlen lehet, azonban aki látta a közelmúltban a Ready Player One című filmet, az biztosan el tudja képzelni egy ilyen világ potenciálját.

A világ egy szeletének felépítése, pirossal néhány értékesítés alatt álló terület és áraik

Kérdezheti a kedves olvasó, hogy még ha ehhez hasonló VR világokban fog is az emberiség egy része szórakozni, miért vásárolna valaki vagyonokért virtuális földterületet? Találtunk a témában egy remek medium bejegyzést, melyet a téma iránt érdeklődőknek érdemes elolvasnia . A lényeg, néhány pontban összefoglalva:

  • Az alapoktól építhetjük fel a világot
  • A föld, a világ a mi tulajdonunk
  • Decentralandet fejlesztő cég csődje esetén is él tovább a világ, nincsenek szerverek, decentralizált InterPlanetary File System (IPFS) infrastruktúra van
  • Valódi, szociális világ, rengeteg interakció van a lakók között, rengeteg infó, segédlet, fórum érhető el a saját kis világunk építésével kapcsolatban is
  • Ez egy társadalmi kísérlet, amelynek óriási hatása lehet az emberiségre. A földtulajdonosok aktívan alakíthatják ennek irányát.

 

MANA árfolyam alakulása

Árfolyamok tekintetében egész jól állnak, a mindenkori csúcs közel egyharmada környékén tartózkodik jelenleg az árfolyam. Mint az összes komolyabb alt projekt esetében, itt is a következő időszak fejleményei és a világ éles üzemének indulása lesz legnagyobb hatással az árfolyamok alakulására. Ha sikeres lesz, a mainstream médiában is futni fog a Decentraland híre, ami új felhasználókat és új ingatlanvásárlókat fog hozni, akik mind a MANA tokent fogják használni, vásárlói nyomást helyezve az árfolyamra.

A Decentraland – Ripio Credit Network (RCN) megállapodásnak köszönhetően már jelzáloghitel is vehető fel a virtuális földterületekre ( ¯\_(ツ)_/¯ ), a platform fejlesztői ráadásul nem csak a kereteket nyújtják a közösség számára, aktívan részt vesznek a világ vonzóbbá tételében is: Egy Chainbrakers nevű, antik görög környezetben játszódó stratégiai szerepjátékon dolgoznak, melyben a játékosok oldalakat alkotva dolgoznak együtt és egymás ellen a végső cél elérése érdekében. Nagyon érdekes, várjuk a fejleményeket és az éles üzemet.

MANA tokenek vásárlására a Binance tőzsdét ajánljuk, ha csemegéznél az eladásra kínált földterületek közül, a keresd fel a https://market.decentraland.org/ oldalt.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img