4000 pályázója volt a Decentraland versenyének

spot_img

Magyar idő szerint hétfő délelőtt lezárult a Decentraland Creator Contest. Az óriási nyereményekkel kecsegtető kreatív verseny nem csak a Kripto Akadémia több olvasóját, de világszerte is ezreket vonzott be.

Összesen 9000 beküldött pályamű érkezett a Decentralandhez. Mivel ilyen sok lett, a csapat néhány hét türelmet kért azok kiértékelésére. A közleményükben megemlítik, hogy a beígért 100 MANA tokent mindenki megkapja, aki valami értékelhetővel előállt. Ennek kiosztására nem tűztek ki dátumot, de vélhetően azt is megejtik néhány héten belül.

A számokból még kiderült, hogy 4000 aktív játékost regisztráltak, akiknek a 9000 darab művük összesen 45000 parcellát tölött meg a virtuális városban. Genesis City – ahogy ők nevezik, így komoly fejlődésen ment keresztül: eddig a nehezen hozzáférhető fejlesztői- és 3D alkalmazások miatt a parcellák 1%-a volt beépítve. Ez a szám most 50% körülre ugrott.

Mivel a Decentraland fejlesztői az év végére terveztek kiadni egy felhasználóbarát klienst, amivel végig jártható a világ, a verseny sokat segített benne, hogy tartalommal is megtöltsék a várost.

A Builder-nek nevezett egyszerű 3D-s alkalmazás fejlesztése is tovább folytatódik. A cél az, hogy folyamatosan új elemekkel és interaktív művek készítésére való lehetőségekkel bővítsék.

MANA – BTC 4h grafikon

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img