Megvannak a Decentraland versenyének győztesei

spot_img

Április 1-jén reggel zárult le a Decentraland versenye, melyben 3D jelenetek építésével lehetett részt venni. A felület beépített eszköztárából egyszerűen, drag-and-drop módszerrel tudtak a résztvevők különféle formákat (fákat, bútorokat, burkolatokat, kiegészítőket stb.) összedobálni az általunk kiválasztott méretű – minimum 16×16 méteres – területekre.

Az építkezés során lehetőség volt 3D-ben is bejárnunk a jelenteinket, nekem például a vége felé a laptop teljesen bele is döglött a nézegetésbe, ezért a Top3-ba célzott monumentális valamim köré nem túl sok díszítés került. A gépem hibája természetesen, nem azé, hogy első nekifutásra képetlen voltam elrugaszkodni a valóságtól. Pedig a virtuális valóságban nem kötnek a fizika szabályai, ezt a három győztes munka jól szemlélteti.

9000 darab pályamű érkezett be, ezek nagy része 100-100 MANA tokenben fog részesülni a megadott Ethereum címen jövő hét elejétől kezdve. A Top5-ön kívüli 45 darab díjazottat e-mailben fogják megkeresni, ők fejenként 7500 MANA-val lesznek gazdagabbak, mely mai árfolyamon 7500*0.056*282=117600 forint körüli összeget jelent.

Az első három nyertes munkát le is leplezték:

(3) 100.000 MANA  + 1 LAND (16×16-os parcella tulajdonjoga)

(2)  150.000 MANA  + 2 LAND

(1)  200.000 MANA  + 2 LAND

Egy rakat további nyertes jelenetet itt tudtok megnézni, egészen mozgalmasak is vannak köztük.

A témában született korábbi bejegyzésünk alatt néhányan már a Decentraland designeri karrier létjogosultságán kezdtek ötletelni. Ha az ember elengedi a fantáziáját, látható, hogy a virtuális világokban párhuzamos gazdaság fog kialakulni, mely a blokklánc tech segítségével a való világban is elkölthető bevételhez juttathatja a résztvevőket. Napjainkban egyre gyakrabban kerül elő az automatizáció okozta általános munkanélküliség, mint a következő évtizedek egyik legkomolyabb társadalmi-gazdasági kihívása (Ki és miből vásárol, ha a tömegek munkája feleslegessé vált? Mit kezd magával az egyszeri “kisember”?). A jövőben talán a virtuális világokban találnak kihívást és megélhetést azok, akik kiszorulnak a munkaerőpiacról.

A Decentraland világról és a virtuális földterületek értelméről korábbi bejegyzésünkben olvashatsz:

215.000 dolláros virtuális föld vásárlás a Decentralanden

A Decentraland éles üzeme az idei első félévben indul. A világban elszámolási egységként funkcionáló MANA token elérhető a Binance kriptotőzsdén, a mindenkori legmagasabb árfolyam 19%-a körüli áron.

A piaccal, kereskedéssel vagy kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért és közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img