Decentraland Game Jam 2019: Interaktív játékok a virtuális világban

spot_img

Gőzerővel halad a token ökoszisztémára épülő decentralizált virtuális világ, a Decentraland fejlesztése. A programozók mellett a közösség is kiveszi a részét a munkából: a napokban zárult le a játéképítő verseny, mely keretében óriási, látványos és interaktív élmények születtek. Az platformon használható avatarok generálhatósága, a virtuális földterületek belakása és a játékok tesztelése által egyre közelebb jutunk a Decentraland éles üzemének indulásához, mely során a nagyérdemű közönség is elkezdheti belakni a világot.

20 győztest hirdettek, az első helyet a “The Farm” fantázianevű szórakoztató központ nyerte el, ahol már tárgyakkal is kapcsolatba lehet lépni:

A díjazottak között volt kaszinó, pacman játék, dzsungel kalandpark, kártyás játékterem, múzeum negyed és világ szimuláció bolygókkal, valósidejű statisztikkákkal Földünkről. Ezen látványosságok csak az első hullámát jelentik a virtuális világ szórakozási lehetőségeinek, a tippem az, hogy az utóbbi egy évben látott fejlődési ütem tovább gyorsul majd, ahogy egyre több csapat kezd el Decentralandre fejleszteni. A platform különleges értékajánlata, hogy az Ethereum tárcánk tartalmát tudjuk használni a világban, az ott tárolt token tárgyak használhatók a játékban, és a játékban szerzett javaknak közvetlenül a való világban is van értéke.

Amennyiben bővebben tájékozódnál a projektről, érdemes elolvasni a tavaly év végén íródott, a Decentraland virtuális földterületeiről, gazdaságáról, tavalyi Coinbase listázásának körülményeiről szóló bejegyzésünket. Az alatta lévő 28 kommentben a vélemények teljes spektrumát és remek pro-contra érveket is olvashatsz a közösség tagjainak jóvoltából:

Decentraland: Coinbase listázás, Bálna befektető, Második aukció

A MANA token teljesítménye az altok többségéhez hasonlóan siralmas volt az utóbbi kettő évben, a 2018 eleji csúcsról az átlagosnak számító 90%-os mínuszban jár. A két év alatti felfutások a fejlesztéssel kapcsolatos eseményekkel, például a föld aukciókkal estek egybe:

MANA/USD árfolyam alakulása a Binance tőzsde adatai alapján. Forrás: Tradingview

A token árfolyamát a platform fejlesztési mérföldköveinek elérése az utóbbi hónapokban láthatóan nem befolyásolja, várakozásaim szerint akkor kerülhet tartósan emelkedő pályára, mikor lezárul a béta, és a felhsználók végre elkezdik használni a virtuális világot.

Fontos infó, hogy mivel a Decentraland token gazdaságának működéséhez sok felhasználóra van szükség, az eredeti tervekkel ellentétben egyelőre nem elég, ha kizárólag VR eszközökkel ellátott userek tudják használni a platformot. A jelenlegi állás szerint böngészőben fut a teljes világ, így azok is felfedezhetik majd, és részt vehetnek építésében, akik monitorral-egérrel vágnának bele egy új élménybe.

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img