Decentraland: Coinbase listázás, Bálna befektető, Második aukció

spot_img

A világ legnagyobb kriptopénz brókere pénteken vette fel tőzsdei felületének kínálatába a Decentraland virtuális világ projekt fizetőeszközét, a MANA-t. Szintén pénteken publikált a Coinbase CEO a decentralizált virtuális világokról, mint a kriptopénzek tökéletes, szinte kötelező felhasználási területeiről szóló, egyébként remek blogbejegyzést.

A napokban már beszámoltunk róla, hogy egyetlen nappal a MANA listázás és a vezérigazgatói blogjegyezés előtt a Coinbase egyik korai befektetője, a Grayscale alapító Barry Silbert nevével fémjelzett Digital Currency Group kockázati tőke társaság elindította a Metaverse Ventures nevű leányvállalatát, amely kizárólag a Decentraland világába termékeket és szolgáltatásokat fejlesztő cégekbe fog fekteténi.

Saját altcoinjait hozhatja helyzetbe a Coinbase tulajdonosi köre

A Decentralanddel kapcsolatos hírek és fejlemények időzítése egyébként nem véletlen, magyar idő szerint ma délután 3 órakor indul a második föld aukció, mely során a korábbi terraformáló event alatt nem értékesített földterületek fognak gazdára találni. Az, hogy fognak, garantált, hiszen a mostani aukció holland rendszerben fog zajlani, egy várhatóan magas értékről pl. 100.000 MANA (mai árfolyamon 6000$) indul minden egyes 10×10 méter területű parcella ára, majd egészen addig csökken az összes parcella ára egyszerre, amíg valaki meg nem vásárolja őket.

Az árverés menetéről egyelőre nincs információnk, de az elején még úgyis olyan rohadt drága lesz minden terület, hogy bőven lesz idő elolvasni a részvételi tudnivalókat. Virtuális földterületet nem csak árverésen, hanem a virtuális ingatlanpiacon is vehetünk: A legolcsóbb földterületek a mai napon 9999 MANA tokenért vannak meghirdetve, ami ~600 dollárt, 170.000 forintot jelent egy 10×10 méteres, virtuális és töküres földterületért.

Hogy mi ez az egész virtuális világosdi, és miben más ez, mint mondjuk egy WoW vagy egy EVE Online, arról korábbi, kapcsolódó bejegyzéseinkben olvashatsz:

215.000 dolláros virtuális föld vásárlás a Decentralanden

MANA tokenek vásárlására a Binance tőzsdét (és hamarosan a Coinbase-t) ajánljuk, ha csemegéznél az eladásra kínált földterületek közül, vagy részt vennél a második aukcióban, keresd fel a https://market.decentraland.org/ oldalt!

A virtuális föld témája még a veterán kriptósok között is igen megosztó. Mi a Te véleményed? Baromság, innováció, vagy maga a jövő?

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img