Saját altcoinjait hozhatja helyzetbe a Coinbase tulajdonosi köre

spot_img

Talán még ti is emlékeztek arra a szeptemberi elemzésre, amiből többek között azt is megtudhattuk, hogy a Coinbase forgalmának 20%-át, a saját maga által végzett adás-vételek teszik ki.

Kriptotőzsdék az ügyfelek ellen?

A Coinbase-re tegnap este felvett 4 új kriptopénz kapcsán most egy másik, a napokban megjelent hírünkre is utalnánk, amiben arról számoltunk be, hogy már a teljes bitcoin mennyiség 1%-a egyetlen befektetői alap, a Grayscale kezében összpontosul.

A Grayscale alapítóját Barry Silbertnek hívják. Ugyancsak ő hozta létre a Digital Currency Group-ot ami az egyik legismertebb nemzetközi kriptós szakportál, a Coindesk üzemeltetője és egyike a Coinbase és a Ripple első befektetőinek. Alig egy nappal a tegnapi Coinbase-re való felvétel bejelentése előtt, a Metaverse VC, a DCG egyik leányvállalata jelentős összeget fektetett a Decentraland-be (MANA).

A Coinbase ezt megelőző felvétele a ZCash volt. A ZEC befektetői között pedig ugyancsak ott van:

A Barry tulajdonában lévő Coindesk már régóta látványosan kiáll a ZCash mellett anélkül, hogy megemlítenék hogy a lap tulajdonosa is a coin befektetői közé tartozik. Egy elvileg független laptól például érthetetlen, hogy miért védték meg a közösség haragjától a ZEC vezető fejlesztőjét, amikor kiderült, hogy az havi 300 000 dollárt tesz zsebre a ZEC bányászaitól levont, 20%-os fejlesztői támogatás címén beszedett jutalékokból.

Mi közötök hozzá, hogy Zooko milliomos?

Az ugyancsak újonc ZRX és DNT szintén a erősen köthető a Coinbase vezetéséhez. Ezekről a kapcsolatokról ebben a cikkünkben olvashatsz.

Az 0x és a District0x lehetnek a Coinbase újoncai?

A Coinbase-re való esetleges bekerülés eddig a legtöbb kriptopénz számára elérhetetlen célnak, ugyanakkor egyfajta magasabb szintű elismerésnek is számított. Reméljük, hogy a platform a jövőben nem silányul néhány bennfentes pump and dump játszóterévé. Akárhogy is, 2019 január 31-én bírósági tárgyalásra lehetnek hivatalosak a cég ügyvédei, mert több felhasználójuk is beperelte őket a Bitcoin Cash listázásának körülményei miatt, ami szintén felvetette a belső kereskedelem gyanúját.

Mit gondolsz?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img