Blockchain szakember kerestetik: Lesz Facebook kriptopénz vagy sem?

spot_img

Szombati szürkeség mellé következzen egy kis kriptós bulvár: Három napja újabb, blokklánc fejlesztéssel kapcsolatos álláshirdetést tett közzé a Facebook LinkedInen. A hirdetés szövegében egyébként 6+ éves C,C++, Java tapasztalatot keresnek, a blokklánc szó a címen kívül nem kerül elő többször. Lehet, hogy a potenciális jelöltek figyelmének felkeltésére szolgál ez a megoldás?

A tech szektort figyelemmel kísérő kriptós véleményvezérek és a befektetési szakértők a twitteren csaptak össze azzal kapcsolatban, hogy akkor most készül-e a Facebooknál valamilyen kripto termék vagy sem:

https://twitter.com/APompliano/status/1070495782506323968?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1070495782506323968&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ccn.com%2Ffacebook-will-build-most-used-product-in-crypto-morgan-creek%2F

A Pomp néven futó ember nem más, mint Anthony Pompliano, a napokban már említett Morgan Creek befektetési tanácsadó és alapkezelő Digital üzletágának vezetője. Olyan iparági véleményvezérek követik Twitteren, mint a Binance alapítója, CZ, a Coinbase vezérigazgatója, Brian Armstrong, vagy a Andreas Antonopoulos, mindenki kedvenc Bitcoin evangelistája. Szerinte a Facebook, ha egyszer elkészül azzal, amit a színfalak mögött kotyvasztanak, a cég milliárdos felhasználói bázisának köszönhetően a legszélesebb körben használt kriptóvá fog válni.

Az tweet alatti és reddites kommentek között sok a kételkedő hang, de Pompliano szerint egy ilyen világverő csapat, mint Zuckerberg és bandája, garantáltan sikert fog aratni. Sokan említették a Whatsappot is, mely a szintén a Facebook tulajdona és 2017 decemberében másfél millárd aktív havi felhasználójuk volt. Adná magát az irány, hogy a kínai WeChathez hasonlóan a készpénzmentes társadalom elérésének úttörője lehessen a Whatsapp/Messenger Nyugaton, azonban annyi különbség itt van, hogy a WeChat a kínai RMB-t használja az állampárt útmutatásával, míg a Facebook saját belső, akár dollárhoz kapcsolt stabil kriptopénzt fejleszthet. Ezzel komoly aggályai lehetnek az amerikai szabályozóknak és általában a nemzetállamoknak.

A vetélytárs Telegram készülő megoldásáról az alábbi bejegyzésünkben olvashatsz:

70%-os készültségnél jár a 1,7 milliárd dolláros Telegram kriptopénz

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img