70%-os készültségnél jár a 1,7 milliárd dolláros Telegram kriptopénz

spot_img

…pontosabban járt szeptember elején, egy most kiszivárgott befektetői tájékoztató alapján. A borítóképen a Telegram alapítója látható.

Az ICO hisztéria csúcspontján bonyolított, két körös ICO-ban csak nagybefektetők vehettek részt. A kriptós közösség már akkor pedzegette, hogy a rekord tőkebevonás inkább tűnik okosan kitervelt, a céges tulajdoni hányadokat fel nem hígító “ingyen pénznek”, mint egy világmegváltó kriptopénz projekt kalapozásának.

A szűkszavú tájékoztató alapján azonban tényleg vetélytársat kap az Ethereum, a fejlesztés szeptember eleji állapotát 70%-osra értékelték. Az egyes komponensek készültségi foka:

  • TON Virtuális Gép és dokumentáció: 95%
  • TON hálózat protokolljai: 80-100%
  • TON blokklánc blokk generálás és validáció: A közel teljes dokumentáción kívül 10-50%-os készültség

A TON (Telegram Open Network) blokklánc Gram tokenjének piacra kerüléséről természetesen még semmilyen szó nem eshet, a teszt időszak vaálószínűleg jövő év elején fog elindulni. Túl sokáig nem időztünk a gondolatkísérlettel, de ha jövő év első felében még mindig medve piacot nyögjük, nem valószínű, hogy kapkodni fognak a nyilvános tőzsdei bevezetéssel. A Telegram rendelkezik akkora felhasználói bázissal, hogy legyen elég használója a “belsős” kriptopénznek, a szelek kedvezőbbre fordulásáig.

A 1,7 milliárd dolláros kapitalizációval jelenleg a 9. helyre kerülne a Telegram kriptója, amely tartható lehet abban az esetben, ha a platform kétszázmillió havi aktív felhasználójának körében sikert arat.

Korábban ezt írtuk a Telegram ICO-jával kapcsolatban: “A Telegramot Pavel Durov alapította, részben bosszúból, miután az orosz állam lényegében rákényszerítette a Vkontakte orosz közösségi oldal eladását. A Telegram olyan felületnek készült, ami semmilyen állam felé sem lekötelezett, és nem hajlandó cenzúrázni a tartalmait. Pontosan ezért vált alapértelmezett szoftverré a kriptós körökben is. A most bevont tőkét pedig nem kisebb célra kívánják felhasználni, mint hogy egy ehhez hasonlatos kriptopénzt is bevezessenek, amit a Telegram felületén lehet egymás számára küldeni. De emellett a terveik között szerepel egy decentralizált adattárolási rendszer elindítása is, amely a felhőszolgáltatásokat válthatja fel, illetve egy, az Ethereuménál modernebb okosszerződés-rendszer is.

Telegram ICO: forintban 430 milliárd

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img