Negyvenezer dollár egy bitcoinért, százötvenmillió egy szendvicsért

Megosztom

A halmozott többlethozam egy speciális tőzsdei szakkifejezés, amit az alapkezelők sikerdíjának kiszámításakor alkalmaznak. Jelentése, hogy a befektetéseket kezelő csak akkor kapja meg a fizetésének jelentős részét kitevő összeget, ha az általa elért nyereség meghaladja a korábbi időszakok során elért nyereség szintjét. Leegyszerűsítve: ha több pénz van az alapban mint amikor utoljára ellenőrizték, akkor jogosult a kifizetésre, ha kevesebb, akkor nem.

A kriptopénzek tavalyi fellendülését kihasználva rengeteg befektető alap indult, sikerdíjaik fizetése pedig éppen az elkövetkezendő hetek során lenne esedékes. A piac jelenlegi, 80%-ot is meghaladó esése miatt erre viszont szinte biztosan nem fog sor kerülni és ami számukra még rosszabb, hogy jelenleg minimum 2-4-szeres növekedést kellene elérniük ahhoz, hogy egyáltalán visszaszerezzék az ehhez valój jogosultságukat, ami egy hosszabb medve piac esetén akár évekig is eltarthatna.

Ilyen feltételekkel sokan dönthetnek úgy, hogy felszámolják az alapjaikat, kivárják a lejtmenet végét és később új néven, tiszta lappal vágnak bele ismét egy hasonló vállalkozásba.,A másik lehetőség, hogy a vereség elismerése helyett kockáztatni fognak (pl.:tőkeáttételes kereskedéssel) és mindent egy lapra tesznek fel, hogy a futamidő lejárta előtt valahogy visszaszerezzék az elveszített pénzt.

Néhány nappal ezelőtt egy olajban és földgázban utazó alap vezetője tette ki a youtubra a fenti bocsánatkérő üzenetet. Ebben bevallja, hogy a hatalmas piaci kilengések következtében elveszítette 290 ügyfelének megtakarításait, több mint 150 millió dollárt. Mint elmondta, nagyon sajnálja a dolgot, mert sokakat közülük családtagként szeretett és személyesen ki is emelt közülük néhányat. Például valakinek megköszönte az ajándékba küldött barbacue szószt és reméli, hogy egyszer majd ő is visszahívhatja az illetőt egy Cubano szendvicsre.

A hatalmas veszteséget fölhalmozó kriptós befektetések szinte biztosan meg fognak jelenni a nagyobb híroldalak címlapjain is és ennek előszele lehet a Bloomberg tegnap esti cikke, ami a Grayscale Investmentről szól.

A cég egyike volt annak a kevés szabályozott tőkealapnak, akik a tavalyi bull run idején már hivatalosan is kriptopénzbe fektethették a rájuk bízott pénzeket. A Grayscale ki is használta exkluzivitását és több ügyfelének is 100%-os felárral értékesítette az általa megvásárolt bitcoinokat, akik így tavaly decemberben közel $40 000-t fizettek egyetlen BTC-ért. A beszámoló szerint a cég jelenleg is 9%-os prémiummal dolgozik.

A grafikon felső részén a bitcoin valós és az alap által felszámolt árát ábrázolták, az alsón pedig az átlagos felárat, százalékokban megadva.

Ami pedig a felárakat illeti, korunk meghatározó kriptós alakjai között is akad olyan, aki rosszul időzítette bitcoin vásárlását, bár ma már egyáltalán nem bánkódik emiatt. A Binance igazgatója 2015-ben adta el házát hogy bitcoinba fektethessen, de az akkor $600-os árfolyam pár hónappal később $200 alá is benézett. “Még mindig itt vagyok.”

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel