Ez történt ma | ismét rekordot döntött a BlackRock bitcoin alapja

spot_img

Kripto staking alapot hozott létre a Grayscale

A legnagyobb spot Bitcoin ETF mögött álló Grayscale új befektetési alapot hozott létre. A Grayscale Dynamic Income Fund (GDIF) lényege, hogy az alapban lévő stakelhető kriptovaluták után negyedévente fog osztalékot fizetni a cég amerikai dollárban. A staking alapban jelenleg 9 kriptovaluta található: Aptos (APT), Celestia (TIA), Coinbase Staked Ethereum (CBETH), Cosmos (ATOM), Near (NEAR), Osmosis (OSMO), Polkadot (DOT), SEI Network (SEI) és Solana (SOL). Zach Pandl, a Grayscale kutatási vezetője szerint, a makropiaci háttér továbbra is kedvező maradhat, az alapban lévő tokenek árfolyamában további emelkedést várnak. (Gyakorlatilag arra spekulálhatnak, hogy ezekkel a beszállókkal az árfolyam emelkedésből és egyben a staking nyereségből érhetnek majd el jelentős bevételeket.)

A Grayscale staking alapjának teljesítménye az indulás óta és a jelenlegi token elosztása (forrás: Grayscale)

Engedélyt kapott a Nexo az Egyesült Arab Emírségekben

A Nexo kriptovaluta hitelezési platform Dubaiban működő leányvállalata (Nexo Services FZE) megkapta az első jóváhagyását a Dubai Virtuális Eszközök Szabályozó Hatóságától (VARA). A hitelezési platform szerint ez az első jóváhagyás kulcsfontosságú mérföldkő lesz a további engedélyezési folyamatban. A kezdeti jóváhagyás a virtuális eszközök kölcsönzésére, hitelfelvételre, kezelésre és befektetésére, valamint bróker kereskedő tevékenységekre vonatkozik. A engedélyezési folyamat során a Nexo-nak még az előkészítő engedélyt és a végleges működési engedélyt kell megszereznie.

A BRICS blokklánc technológián alapuló fizetési rendszert fejleszt 

A BRICS tömörülés egy blokklánc alapú tranzakciós rendszert fejleszt annak az éves célnak a részeként, hogy növelje jelenlétét a nemzetközi monetáris rendszerben. A rendszert úgy fogják tervezni, hogy kényelmes legyen a kormányok, a polgárok, a vállalkozások számára, költséghatékony és mentes legyen a politikai beavatkozástól. A BRICS csoport már egy ideje próbálja csökkenteni az amerikai dollártól való függőségét. Ennek érdekében fogalmaztak meg korábban különböző lépéseket, aminek szerves része lesz ez a fizetési rendszer. 

Egy múlt heti TASS jelentés szerint az orosz pénzügyminisztérium, az Orosz Központi Bank és a BRICS partnerek együtt fognak működni egy többoldalú BRICS Bridge fizetési platform létrehozásában is. Anton Siluanov orosz pénzügyminiszter ez ügyben bejelentette, hogy Oroszország, mint a blokk elnöke, támogatni fog egy olyan rendszert, amely kezeli a pénzügyi, elszámolási és fizetési rendszer jelenlegi széttöredezettségét. Siluanov javasolta egy olyan platform létrehozását, amely összeköti a résztvevők pénzügyi rendszereit, hangsúlyozva, hogy a központi bankok digitális valutáinak szabályozására szolgáló technológiai átjárók már működnek.

A Bitstamp már a szingapúri jelenlétét készíti elő

A közelgő európai szabályozási környezetnek való megfelelőségre törekvő Bitstamp, elvi hatósági jóváhagyást kapott a szingapúri monetáris hatóságtól (MAS). A fizetési intézményi engedély (Major Payment Institution – MPI) licenc hamarosan lehetővé teszi a Bitstamp számára, hogy digitális fizetési token szolgáltatásokat kínáljon a délkelet-ázsiai városállamban. A Bitstamp úgy nyilatkozott, hogy Szingapúrban a pénzügyi intézményeket és közvetítőket, például a fizetési feldolgozókat, fintech cégeket, brókercégek kíván kiszolgálni.

Ismét rekordot döntött a BlackRock iShares spot Bitcoin ETF-e

A március 5-i kereskedési napon a BlackRock iShares spot Bitcoin alapja (IBIT) ismét rekord mennyiségű napi tőkebeáramlást produkált, számszerűen 788 millió dollárt, ami meghaladta a korábbi, február 28-i 612,1 millió dolláros beáramlást. A tegnapi kereskedési napon a Grayscale Bitcoin Trust-ból (GBTC) és az Invesco Galaxy Bitcoin ETF-ből vándorolt ki tőke 332,5 millió dollár, illetve 14,2 millió dollár értékben. Összességében az amerikai spot Bitcoin ETF ökoszisztémába a mai napig 8,5 milliárd dollárnyi vagyon halmozódott fel. Érdemes figyelembe venni a GBTC-ből kiáramló tőke mennyiségét is, ami összességében 9,6 milliárd dolláron állt meg szerdán.

Amerikai spot Bitcoin ETF-ekbe áramló tőke a Farside adatai szerint

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

Bitcoin: új rekord is, meg nem is

/coindesk, cointelegraph, cryptonomist, finextra, cointelegraph, cryptopolitan/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img