Ez történt ma | gigabírságot fizet a Binance, távozott az igazgatói poszt éléről CZ

spot_img
Véget ért a Binance elleni vizsgálat

A tegnap esti és ma hajnalban történt Binance körüli események a nap talán legfontosabb hírei, amit ma reggeli cikkünkben össze is szedtünk. “A korábban megszellőztetett belsős információk igaznak bizonyultak, az Amerikai Igazságügyi Minisztérium kedd este bejelentette, hogy lezárja a Binance ellen 3 éve megkezdett vizsgálatát. Ennek eredményeként milliárdos bírsággal és az igazgató, Changpeng Zhao távozásával zárult a legnagyobb kripto tőzsde ellen folyó eljárás. 

https://twitter.com/WatcherGuru/status/1727064083223212508

CZ igazgatói pozícióját mától Richard Teng veszi át, aki három évtizedes pénzügyi szabályozási tapasztalattal rendelkezik, korábban az Abu Dhabi Global Market pénzügyi szolgáltatások szabályozó hatóságának vezérigazgatója, a Szingapúri Tőzsde (SGX) szabályozási igazgatója, valamint a Szingapúri Monetáris Hatóság (MAS) vállalati pénzügyi igazgatója volt. Jelenleg semmi sem utal arra, hogy a Binance napi működését bármi veszélyeztetné, a be- és kiutalások továbbra is zavartalanok.”

Tovább folytatódott a Grayscale és a SEC közötti ETF egyeztetés

Néhány nappal ezelőtt a Grayscale vezetői az Értékpapír- és Tőzsdebizottság munkatársaival találkoztak, hogy megvitassák a Grayscale Bitcoin Trust ETF-é történő átalakításának részleteit. Egy november 20-i SEC bejegyzés szerint, a Grayscale vezérigazgatója, Michael Sonnenshein, Craig Salm jogi vezető, valamint a kriptos céget képviselő ügyvédi iroda munkatársai folytattak megbeszélést a SEC kereskedelmi és piaci részlegével.

A bejegyzés szerint a megbeszélések a NYSE Arca által javasolt szabálymódosításra vonatkoztak, amely a Grayscale Bitcoin Trust (BTC) papírjainak listázására és kereskedelmére irányultak a NYSE Arca szabályzata alapján. A Grayscale azt is részletezte, hogy transzferügynökségi és szolgáltatási megállapodást kötött a BNY Mellon bankkal, a Bloomberg ETF elemzője, James Seyffart által megosztott bejelentés szerint. A bank a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ügynökeként fog működni, megkönnyítve a részvények kibocsátását és visszaváltását, valamint a részvényesi számlák fenntartását.

Utolsó esély a részvételre, hamarosan véget ér az ultraszéles monitorért folyó játék

Hatalmas negyedéves bevételről számolt be az Nvidia

Az Nvidia elképesztő pénzügyi növekedésről számolt be harmadik negyedéves jelentésében. Közlése szerint az elmúlt negyedévben 18,12 milliárd dollár nyereség ért el. Ennek a példátlan eredménynek a hajtóereje az AI chipek iránti nagyfokú kereslet, amit elsősorban az adatközpontok és a bitcoinbányász társaságok generáltak. Az Nvidia adatközponti bevétele is óriási növekedésen ment keresztül az előző negyedévhez képest. 279%-os növekedést jelentettek le erre az időszakra, ami 14,5 milliárd dollárt tett ki, a vállalat negyedéves teljes értékesítésének a 80%-át tette ki. 

A felhőszolgáltatás kulcsszerepet játszottak az Nvidia adatközpont bevételeiben, a teljes összeg mintegy felét tették ki, a fennmaradó részt pedig a fogyasztói internetes vállalatokkal és vállalkozásokkal folytatott tranzakciókból származnak. A vállalat pénzügyi igazgatója, Colette Kress arra számít, hogy a szoftverek, támogatások és szolgáltatások éves bevételei az év végére elérhetik a bűvös 1 milliárd dollárt, olyan ajánlatoknak köszönhetően, mint az Nvidia DGX Cloud szolgáltatás és az Nvidia AI Software csomag.

Közel negyed milliárd dollárt fagyasztott be a Tether

Az OKX-szel és az Amerikai Igazságügyi Minisztériummal működött együtt a Tether. A közös akció során körülbelül 225 millió dollárnyi USDT-t fagyasztottak be, amely nemzetközi bűnszövetkezethez kapcsolódik. A ChainArgos blokkláncelemző cég szerint azonban a kérdéses címeken egészen a közelmúltig körülbelül 75 millió dollárral több volt, ami arra utal, hogy az ügynököknek nem sikerült lefoglalni a teljes összeget. A vizsgálatot a Chainalysis blokkláncelemző cég módszerei szerint végezték és eddig a történelem legnagyobb USDT összeg befagyasztását jelenti.

“Az Igazságügyi Minisztériumnak nyújtott segítségünk megerősíti elkötelezettségünket a biztonságos környezet előmozdítása iránt. Hiszünk abban, hogy a technológiát és a kapcsolatokat, például az OKX-szel való együttműködésünket ki kell használni az illegális tevékenységek felszámolására és az iparág legmagasabb szintű integritásának fenntartása érdekében” – mondta Paolo Ardoino, a Tether vezérigazgatója. Azt is hozzátette, hogy a befagyasztott címek egyike sem “kapcsolódik a Tether ügyfeleihez”.

Új kriptotárcát fognak piacra dobni a Revolut korábbi alkalmazottai

A Revolut korábbi alelnöke, Hannes Graah 2022-ben kezdte el építeni a Zeal névre keresztelt kriptotárcát. A Galaxy támogatásával az új pénztárca a biztonsággal kapcsolatos problémák megoldására törekszik. “Az embereknek olyan pénztárcára van szükségük, amely biztonságos, könnyen használható, és zökkenőmentesen el lehet érni a blokklánc hálózatokkal és a való világgal” – nyilatkozta Graah. A Zeal-t jelenleg csak meghívásos alapon lehet használni, de a tervek szerint hivatalosan a jövő év első negyedévében lesz nyilvános a nagyközönség számára. 

https://twitter.com/withzeal/status/1727068954223677532

Ha hinni lehet az előzetes információknak a Zeal tárca nagy előnye lesz, hogy USDC-t ingyenesen lehet majd kiutalni bankszámlára. A Zeal befektetői közé tartozik a Galaxy, a Framework, a Variant Fund és a Northzone. A Revolut egykori alkalmazottai mellett a Zeal csapatában a Coinbase és a Spotify korábbi alkalmazottai is megtalálhatóak.

Bybit: 20 dolláros bónusz az első befizetőknek, kereskedési verseny az aktív kereskedőknek

Hamarosan egyesült arab emirségekbeli bányászt köszönthetünk a tőzsdén

Sikeres IPO-t hajtott végre 33-szoros túljegyzéssel az egyesült arab emirségekbeli Phoenix Group. Ez volt az első sikeres kriptobányász IPO a régióban, aminek a legnagyobb befektetője a lakosság volt. Az Abu Dhabi-ban működő bányász nyilvános ajánlattétele (IPO) során több mint 907 millió részvényt adtak el, mintegy 1,3 milliárd UAE dirham értékben, vagyis átszámolva körülbelül 370 millió dollárt gyűjtöttek össze a cég nyilatkozata szerint. A cég szerint az IPO felülmúlta a kezdeti várakozásokat, és a tervezett összeg 33-szorosát sikerült összegyűjteniük. A céget bemutató brosúra szerint az idei év első kilenc hónapjában a vállalat 76 millió dolláros bruttó nyereséget jelentett le a 229 millió dolláros bevétel mellett. 2022-ben a Phoenix bruttó nyeresége 171 millió dollár volt.

A Phoenix Group tevékenysége kiterjed a hosting és bányászati szolgáltatásokra az Egyesült Államokban, Kanadában, Európában és a Közel-Keleten. Honlapja szerint a cég 725 MW-os bányászati kapacitással rendelkezik, amely megerősíti vezető pozícióját az iparágban. Ezenkívül az Abu Dhabi által szabályozott kriptobefektetési platformot, az M2 is a tulajdonában van. Az alapszolgáltatásokon túl a vállalat bányászokat és hardvertárcákat értékesít lakossági felhasználók számára. A Phoenix Group papírjaival december 4-én kezdik meg a kereskedést PHX ticker alatt az Abu Dhabi Értékpapírtőzsdén (ADX).

Ha nem rendelkezel még kriptovalutával a Binance felületén egyszerűen tudsz fiat valutából váltani, amit az alábbi kipróbált alternatív útvonalakon tudsz bejuttatni. Ezen felül csapj le a Binance-el közösen indított kereskedési verseny nyereményeire, további promóciós lehetőségekért olvasd a Kripto Akadémia híreit.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

/cointelegraph, cryptopolitan, protos, the block, cryptoslate, finbold/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img