A bálnák nem alszanak téli álmot

spot_img

A medve piac ellenére, a nagybefektetők étvágya egyre csak nő a bitcoin iránt. A 2013-ban létrehozott Grayscale Bitcoin Investment Trust jelenleg már 203 000 BTC-vel rendelkezik, ami a teljes mennyiség közel 1%-ának felel meg.Ahogy a fenti képen is jól látható, az alap hónapról-hónapra több BTC-t vásárol, amit ügyfeleinek 22%-os felárral értékesít tovább. Sokatmondó, hogy ennek ellenére is egyre nagyobb az igény a kriptopénz iránt.

A bitcoin árfolyamának (fehér) és a Grayscale által kért felár (lila) alakulása 

Hasonló a helyzet az Ethereum esetében is. A Diar kutatása alapján, az 500 legtöbb Ethereummal rendelkező számlaszám 20 millió ETH-tel, a forgalomban lévő mennyiség 20%-val rendelkezik, ezek tulajdonosai pedig nemhogy eladtak volna, de 80%-kal növelték készleteiket az év eleje óta.

A munkaerőpiacon sem csökkent a kereslet a blokklánchoz értő szakemberek iránt. A Glassdoor szakportál statisztikái szerint, az év eleje óta közel 150%-kal több ilyen témájú álláshirdetést adnak fel a vállalkozások.

A jogi bizonytalanság és az extrém volatilitás ellenére úgy tűnik, hogy az “okos pénzt” továbbra sem ingatta meg a szektort érintő idei visszaesés.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img