Tomochain (TOMO): mainnet és egy nagy tőzsde is jöhet a közeljövőben

spot_img

A Tomochain az Ethereum EVM rendszerét támogató platform, ami többek között képes az azon megírt okos szerződések futtatására. A TOMO célja, hogy megoldja az Ethereum jelenlegi skálázódási problémáit. Míg az ETH jelenleg másodpercenként csak 7-20 tranzakció lebonyolítására képes, a Tomochain tesztnetjén ez az érték már 2000 fölé kúszott. A héten az Ethereumról a saját blokkláncára váltó, jelenleg még csak kisebb tőzsdéken elérhető TOMO, a közeljövőben bekerülhet a legnagyobb platformok kínálatába is. Saját blogjuk szerint, erre még a fő hálózat indulása előtt sor kerülhet, a lehetséges jelöltek között pedig a Binance, a Bittrex, a Huobi és az OKex is megtalálható

A mainnet-re való átállás december 14-én, pénteken várható.

A Tomochain alapítója Long Vuong, aki egy másik sikeres kriptopénz, a XEM társalapítója is egyben. A token masternode és staking lehetőséget is kínál és a következő félévben egy saját DEX, valamint a sharding bevezetését is tervezik, ami tovább növelheti hatékonyságukat.

sharding (“particionálás”) során a blokkláncot kisebb egységekre osztják. Míg jelenleg valamennyi node megkapja a hálózaton végbement összes tranzakcióról szóló feljegyzéseket, a sharding alkalmazásával már csak egy előre kijelölt, kisebb rész feldolgozásáért lesznek felelősek, amivel jelentős teljesítménynövekedés érhető el.

Már több mint egy tucat projekt jelezte, hogy a mainnet elindulása után a TOMO hálózatát fogják használni. Közéjük tartozik a már oldalunkon bemutatott TE-FOOD is, illetve a fentebb linkelt blogbejegyzés szerint a Mitsubishivel is tárgyaltak már az együttműködésről.

A nagyobb tőzsdéken való megjelenésre a fejlesztők blogján írtakon felül természetesen semmilyen garancia sincsen, de a következő napokban érdemes lehet figyelemmel kisérni a Tomochainnel kapcsolatos híreket. Az érdeklődőknek a KuCoin-t ajánljuk a vásárlásra.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img