Izrael: lecsaptak a kriptós adókerülőkre és a Bitmain is otthagyta az országot

spot_img

Az izraeli adóhatóság jelentette, hogy az utóbbi két hétben egyoldalúan megnyitott több adószámlát, amik olyan személyekhez kötődtek, akiknek bizonyíthatóan be nem jelentett kriptopénzes jövedelmük keletkezett.

Az adóhivatal feje, Eran Yaakov elmondása szerint felszólító leveleket is küldtek azoknak az állampolgároknak, akik adókerülés gyanújába keveredtek. A gyanút a papíron fedezetlen gyakori külföldre utazás és a háromnál több ingatlan birtoklása szolgáltatta.

Az adóhivatal kijelentette, hogy továbbra is szemmel tartja azokat, akik jövedelmüket szeretnék eltitkolni.

A kriptopénzek a zsidó államban pénzügyi eszközként vannak besorolva, így 25-30% közötti tőkenyereség-adó sújtja azok adásvételéből keletkező jövedelmet.

Az adóelkerülők elleni harcban a nyáron az adóhivatal megegyezett az izraeli Bits of Gold Ltd. váltóval, hogy információt szolgáltat a nagyobb összegű beutalásokról. Azóta a hivatal több izraeli kriptopénzekkel foglalkozó vállalatot keresett meg hasonló céllal.

A mai napon még egy fontos hír érkezett a közel-keleti államból: bezárásra került a Bitmain, a legnagyobb bányásztársaság fejlesztési központja Ra’anana városában. Az irodában blokklánc technológia fejlesztésén, bányász poolok kifejlesztésén és mesterséges intelligencia felhasználásán dolgoztak. A központot annó Gadi Glikberg, a Bitmain alelnöke hozta létre, aki a jelek szerint beadta felmondását a Bitmain-nél. A központ mind a 23 alkalmazottját elbocsátották, amit egyértelműen a piac alakulásával indokoltak és hozzátették: a jelenlegi helyzetre való tekintettel újra kell gondolniuk a vállalat prioritásait.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img