DASH elfogadóvá vált a KFC Venezuelában

spot_img

Úgy tűnik nincs megállás Venezuela “kripto állammá” válásának hosszú útján, nem elég, hogy már csak saját kriptopénzét hajlandó elfogadni olajkészleteiért a dél-amerikai ország, már a KFC is úgy döntött, hogy csatlakozik a kriptopénz elfogadóhelyek táborához. Legalábbis Venezuelában.

Nem ez az első gyorsétterem, mely nyit az innováció felé, az éppen nehéz gazdasági helyzetben lévő országban a Papa John’s és a Subway üzleteiben már nem néznek ránk furcsán, ha előveszünk egy kriptopénz tárcát.

Elsőként a főváros, Caracas KFC üzlete lesz DASH elfogadóhely, majd országszerte további 24 helyszínen is bevezetik az újdonságot a Forbes beszámolója szerint.

Sokadik DASH sikerről van szó a sokat kritizált szocialista elnök, Nicolas Maduro országában, eleinte családi vállalkozások, majd középvállalatok döntöttek úgy, hogy elfogadják a kriptopénzt. A DASH csapat étvágya ütemesen nőtt, több hónapnyi előkészítés után sikerült elérniük, hogy a világ egyik legnépszerűbb gyorsétterme is beépítse rendszerébe a technológiát.

Tény és való, Venezuela nem a világ közepe, azonban nem szabad alábecsülnünk a hír jelentőségét. A KFC ugyanis a Yum! cégcsoport tulajdona, szinte nincs olyan pontja a bolygónak, ahol ne lennének jelen, hozzájuk tartozik az itthon kevésbé ismert Taco Bell és a Pizza Hut is. A Statista összefoglalója szerint ráadásul növekvő tendenciát mutat a KFC éttermek száma, világszerte már több mint 21 000 üzletről van szó.

A KFC éttermek száma világszerte.

Innen már csak egy (nagy) lépés, hogy a cégcsoport minden üzlete elfogadjon valamilyen kriptopénzt.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img