Egy nap alatt 28 BTC-t szedett össze a csaló

spot_img

Elon Musk 10 000 BTC-t sorsol ki azok között, akik 0,1 és 2 bitcoin közötti értékben tranzaktálnak egy megadott tárcába. Teljesen logikusnak, természtesnek hat, nem? Ha úgy érzed, hogy ennek van realitása, akkor nem biztos, hogy neked való a kritpopénzek világa.

Sajnos ugyanis rengeteg ilyen és ehhez hasonló csalás történt, történik és történni fog a következő évek során. Néhány nappal ezelőtt valósította meg valaki sikeresen a fenti átverést, a Twitteren toborozta áldozatait. A Twitter saját bevallása szerint “mindent megtesz” a hasonló esetek kiszűrésére, úgy tűnik azonban van még hova fejlődniük a szélhámosok távoltártásában.

Az ominózus cím és az érkezett tranzakciók összesítése.

A tanulság mindenesetre az, hogy ne légy naiv. Az első tranzakció november 5.-én, reggel kilenckor történt, összesen 399 utaláson keresztül, bő 180 000 dollár értékű bitcoinhoz jutottak hozzá a szervezők. A Twitter felelőssége megkérdőjelezhetetlen, jóváhagytak egy kamu Elon Musk fiókot, amiben ráadásul arról beszél a dél-afrikai cégvezér, hogy otthagyja a Tesla igazgatói székét, ennek alkalmából eladományozza egy jelentős BTC összeget.

Az egészben az a legdöbbenetesebb, hogy sokan a gondolatmenetükben nem jutnak el addig a pontig, hogy feltegyenek magukban néhány egyszerű kérdést. Például:

  • Miért mondott le?
  • Hiába dúsgazdag, ha lemondott, akkor bizonyára kiesik a bevételeinek egy része, miért pont most adakozna?
  • Miért nem hallottam erről máshonnan is?
  • Biztos, hogy a valódi Elon Musk van a Twitter fiók másik oldalán???
A sokakat megtévesztő tweet.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img