Monero fejlesztő: az Ethereum egy idióta elképzelés

spot_img

A Monero régi fejlesztője és fenntartója, a Riccardo Spagni kikelt az Ethereum ellen Twitterén:

„Az Ethereum egy idióta, skálázhatatlan elképzelés, ami semmit nem valósított még meg a világszámítógép ígéretéből, de még egy valóban hasznosítható decentralizált alkalmazást sem termelt ki, ahogy elmaradt a masszív és skálázható decentralizált rendszer is.”

A dél-afrikai Spagni, aki fluffypony néven fut a közösségi felületeken több tweetben is kifejtette az álláspontját. Spagni a következőket kifogásolta:

  • Az Ethereum “nem mi találtuk ki” szindrómában szenved, ami azt jelenti, hogy sok hasznos dologról mondtak le csak amiatt, hogy eltérőek legyenek a Bitcointól.
  • Az összes bizonyíték azt mutatja, hogy a Proof-of-Stake rendszerek nem lehetnek egyszerre robusztusak és biztonságosak is. Ahelyett, hogy csak kísérleteztek volna a PoS-szal, egy difficulty bombnak hála hamarosan ellehetetlenítik a bányászatot és muszáj lesz aktiválniuk a PoS-t.
  • A decentralizált alkalmazásokról Spagni úgy gondolja, hogy Ethereum „forraljuk fel a tengert” stratégiája megbukott. Az Ethereum fejlesztőket foglalkoztató Consensys több mint 1000 munkatárssal működik, amíg az összes Ethereumon futó decentralizált alkalmazásnak, nem hogy ennyi munkatársa, még ennyi felhasználója sincs.

Mit gondolsz te? Az Ethereum tényleg nem teljesítette a várakozásokat? Bukás lenne az Ethereumon futó összes decentralizált alkalmazás? Véleményedről szívesen olvasnánk a kommentmezőben!

“Halott az Augur” és más gyászjelentések

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img