Quantum Ledger: indul az Amazon blokklánca

spot_img

Bár tavaly még tagadták hogy saját blokklánc szolgáltatás beindítását terveznék, az Amazon nagyjából egy órája jelentette a QLDB, vagyis a Quantum Ledger Database szolgáltatását, ami egy olyan menedzselt adatbázis lesz, ami a blokklánc technológiát felhasználva, kriptografikus módon teszi lehetővé az adatok rögzítését és hitelesítését.

Ugyancsak bejelentették az AWS Managed Blockchain projektet, ami egy “néhány klikkeléssel létrehozható, skálázható blokklánc szolgáltatás”. A termék bárki számára elérhető lesz és képes lesz arra, hogy egyidőben alkalmazások ezreit és tranzakciók millióit bonyolítsa le. A Managed Blockchain jelenleg a Hyperledger Fabric keretrendszerét használja, de néhány hónapon belül érkezik az Ethereum támogatás is.

A következő napokban valószínűleg sokkal több részletet is megtudunk majd az Amazon terveiről, de az Egyesült Államok harmadik legnagyobb vállalatának támogatása fantasztikus hír az Ethereum tulajdonosok számára. Ha még nem rendelkeznél Ethereummal, mi a Coinbase-t ajánljuk a vásárlásra.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img