Itt a Mikron node futtatás jutalmazási rendszere!

spot_img

December elsején indul a Mikron Public Sale, rengeteg kérdés érkezett az utóbbi hetekben a projekt kapcsán. Az egyik leggyakoribb, vissza-vissza térő a node futtatás mikéntje, illetve természetesen a kapcsolódó jutalmazási rendszer. A kérdés teljesen jogos, a válasz sem marad el.

Ahogy arról a Kripto Akadémia hasábjain többször is beszámoltunk, a Mikron úgynevezett Delegated proof-of-stake (DPoS) konszenzus mechaniumussal működik, ennek megfelelően a “klasszikus” proof-of-work bányászatnak itt nincs szerepe. Viszont egy Mikron node futtatását a következő szintek szerint jutalmazza a rendszer:

1000 mikron egyenleg esetén: 25 mikron / nap

25 000 mikron egyenleg esetén: 400 mikron / nap

1 000 000 mikron egyenleg esetén: 5000 mikron / nap

Mindez azt jelenti, hogy a fentiek szerint egy bizonyos mikron mennyiséggel kell rendelkezned a Mikron Tárcádban ahhoz, hogy részt vehess a jutalmazási rendszerben. Egy node futtatásához szükség mikron mennyiséghez a december elsején induló Public Sale keretében juthatsz hozzá. A Public Sale-ben való részvételhez regisztrálj a mikron.io-n!

A Mikron Node jutalmazási rendszer a tervek szerint 2019. január 8-án indul, a Kripto Akadémia beszámol majd az indulásról!

Van azonban még néhány technikai feltétel, ezeknek meg kell felelned, ha részt szeretnél venni a jutalmazási rendszerben. Ezek az alábbiak:

  • Egy node-nak nyilvános, azaz kívülről elérhető IP címen kell futnia, ez a hálózat érdekében fontos, ezzel biztosítható, hogy más node-ok kapcsolódni tudjanak a tiédhez.
  • Egy node-nak éjjel-nappal kell üzemelnie, legalább 90%-os elérhetőségre van szükség, ezt 5 percenkénti mintavétellel ellenőrzi a rendszer.
  • Be kell állítanod egy Mikron számlát, melyen a fenti jutalmazási rendszer értelmében legalább 1000 mikronnak kell szerepelnie.
  • Fontos, hogy egy Mikron számla csak egy node futtatása után részesülhet jutalomban, ennek megfelelően több Mikron Node futtatásához különböző Mikron számlákra van szükség, mindegyiknek rendelkeznie kell legalább 1000 mikronnal.
  • Az egyes szinteken a node-oknak kiosztható teljes Mikron jutalom mennyisége korlátozva van, például ha több mint 200 Mikron node fut az első szint (1000 mikron) alkalmazásával, akkor a jutalom mértéke arányosan csökken, az 5000 / N Mikron hányados szerint, ahol N a futtatott node-ok száma. Ha például 250 node jogosult jutalomra, akkor 5000 / 250 = 20 mikron az egy node-nak járó napi jutalom.

A Mikron Tárca önmagában Mikron Node-ként funkcionál, így már csak egy átlagos gépre, például egy laptopra van szükséged, semmi másra!

A Mikron hálózat üzemeléséhez szükséges infrastruktúrát a Mikron csapat biztosítja, a zökkenőmentes működéshez további Mikron node-okra van szükség.

Építsük együtt a Mikront, vegyél részt te is a munkában és gyarapítsd a mikronjaid számát!

A hivatalos mikron.io kommunikáció a jutalmazási rendszerről innen tölthető (pdf).

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img